Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Signe Visby Svendsen kunne stille sig øverst på podieskamlen, mens svenske Caroline Skjöld Orr tog sølv og Kathi Palleschitz fra Østrig fik bronze. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
William Aasholm-Bradley, Gustav Aasholm-Bradley og Rasmus Berg sikrede tre danske medaljer ved Zoom8-EM. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Foto: Peter Brøgger

Dansk dobbeltsejr ved Zoom8'ernes EM i Kaløvig

De danske sejlere overlod ikke meget til gæsterne ved weekendens EM-stævne. Signe Visby Svendsen tog guld blandt pigerne, mens der var danskere på samtlige podiepladser i drengenes felt. Se fotos fra Peter Brøgger.

Af Sara Sulkjær |

De danske Zoom8-sejlere udviste ikke gæstfrihed på podieskamlerne ved årets europamesterskab, der blev afholdt på dansk grund i Kaløvig.

I både drenge- og pigeklassen strøg Dannebrog således til vejrs, da Bandholm-sejler Signe Visby Svendsen tog guldet blandt de 31 pigesejlere, mens William Aasholm-Bradley fra Furesøen gentog succesen i drengenes klasse.

- Mine forhåbninger var ikke så store, fordi jeg lige er flyttet over i jollen. Der var let vind, og det har jeg aldrig prøvet at sejle i før, så jeg blev vildt overrasket over, at jeg kunne vinde hele stævnet, fortæller drengenes nykårede europamester. 

Bror tog sølv

Den danske medaljefest slutter dog ikke her. På skamlen fik William Aasholm-Bradley selskab af bror Gustav Aasholm-Bradley, der tog sølvet efter at have sejlet tre prikker hjem i de tre sidste sejladser.

Lokale Rasmus Berg fra Kaløvig snupper samtidig bronzemedaljen, á point med danske Jacob Svends Nielsen.

Dermed var der fuldt dansker-hus på skamlen i det 42 både store drengefelt, der havde selskab af sejlere fra Rusland, Estland, Østrig, Sverige og Finland.

Dobbelt dobbelt-sejr

Et imponerende resultat, der vækker begejstring både på og udenfor kapsejladsbanen:

- Det blev til det, man kan kalde dobbelt dobbelt-sejr, forklarer fotograf Peter Brøgger, der var på vandet under stævnet. 

Se Brøggers flotte fotos øverst i artiklen samt resultater fra stævnet her.

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites