Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De unge sejlere har tidligere været Zoom8-sejlere og meget andet. Klik ude i siden eller swipe til højre, så kommer der flere fotos af jyderne. KDY tog en 4. plads med Henrik Jensen og co.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Unge Kaløvig Cobras vinder bronze i 1800 meters højde - 3. bedste klubhold i verden

Jysk triumf. 26-årige rorsmand Lars Vilhelmsen, trimmer Sophus Jarvig,22, og taktikerne Jesper Vogelius, 23 og Nicolai Tidemann, 20, sluttede med bronze i finalen.

Af Troels lykke |

Efter en utrolig spændende 4 båds finalematch ovenpå 4 dage med intensive sejladser endte Kaløvig COBRAS med bronze i SAILING Champions League finalen.

Der var to danske klubhold med I den afgørende finale, FINAL 4 hvor danskerne endte med at tage 3. og 4. pladsen.

Intet andet sted I verden sejles der 1800 meters højde og oftest ikke med så gode publikumsforhold som det, verdens bedste klubhold har oplevet til dette års finale I SAILING Champions League.

Men det er dét som ligasejlads, kendt fra Sejlsportsligaen herhjemme kan. Ligasejlads er også overvejet som kommende testevent på OL-programmet.

Kvalifikationsrunder med 5 danske klubhold

5 danske besætninger har hen over året rejst rundt i verden for at kvalificere sig til at være blandt de 24 bedste klubhold, udtaget til at deltage i den netop færdige finale i St. Mouritz.

Kun tre af de danske besætninger kom gennem nåleøjet og kunne deltage i den store finale der startede allerede torsdag.

De tre danske besætninger der gik videre var:

Kaløvig COBRAS fra Kaløvig Bådelaug

Frederikshavn SEAHAWKS fra Frederikshavn Sejlklub

KDY SHARKS fra Kongelig Dansk Yachtklub

Danskerne godt fra start

Både KDY SHARKS og COBRAS Danskerne overnattede begge skiftevis på 1. pladsen efter nogle hæsblæsende sejladser, og de lå konstant og sloges med et nytilkommet wildcard, Royale Sidney Yacht Squadron, der først hen af søndagen for alvor kunne lugte guld.

Det lykkedes de to danske besætninger, der skiftes til at tage føring at holde australierne og tyskerne på afstand, men ikke uden besvær.

Tyskerne fra Norddeutscher Regatta Verein endte på en flot 2. plads. Inden FINAL 4 søndag kl. 12.00, hvor kun de 4 bedste besætninger gik videre til lå Kaløvig COBRAS til en sejr, men det skulle vise sig at være svære at sikre guldet.

Det lyder fra skipper, Lars Vilhelmsen fra COBRAS:

"Vi er selvfølgelig utrolig glade for at være rykket frem i tabellen, men der er absolut intet der er afgjort – final for kan virkelig gå hen og være en game changer.”

Det australske hold fra ’Down under’ endte i sidste med at tage det store trofæ med og det vil derfor forlade Europa for første gang nogensinde.

I 2014 var Danmark værter for SAILING Champions League finalen ved Langelinje, her var det Kongelig Dansk Yachtklub der løb med sejren.

KDY SHARKS endte lige ude for podiet på en 4. plads mens Frederikshavn SEAHAWKS måtte nøjes med en 14. plads.

Sejlsportsligaen er for sejlsport hvad Superligaen er for fodbold. En national turnering med 1. og 2. division, hvor de fem bedste hold fra 1. division er udtaget til at sejle om at kvalificere sig til at sejle med om det altoverskyggende trofæ – SAILING Champions League.