Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Europajolle-veteran Søren Johnsen prøver kræfter til DM i OKjolle.

Skive er centrum for DM i OK-joller og J/70ere i Sejlsportsligaen

I weekenden er der Sejlsportsliga i Skive. Tre af de hold der deltager er lige landet fra St. Mouritz, herunder Kaløvig Cobra, det tog bronze i Sailing Champions League. DM for OK-joller sejles også, hvor den lokale helt, Søren Johnsen, får debut

Af Troels lykke |

Presset hviler mest på tre af de 18 hold frem mod weekendens stævne i Skive end tidligere. Nemlig Kaløvig COBRAS, KDY SHARKS og Frederikshavn SEAHAWKS, der var i Schweiz i finalen i SAILING Champions League, hvor Kaløvig tog hhv. en 3. og 4. plads.

Hvad der venter konkurrenterne i Skive ved vi først når første sejlads går fredag kl. 13.00. Se den samlede stilling efter de to første stævner her - Stævnet i 1. division følges live her

Ungdommen blander sig

Sejlere kendt fra Youngsters blander sig i top 5, Sønderborg PIRATS er kommet rigtig godt fra start i denne sæson og fortsætter de den gode rytme, kan det ende med en podieplads og dermed må et af de tophold se sig slået af et yngre hold med en gennemsnitsalder på 20 år (gn. fra stævnet i Lynæs).

1. Division stillingen efter 2. stævne er:

#1 Kaløvig COBRAS med 4 point
#2 Sønderborg CHIA PIRATS med 5 point
#3 Frederikshavn SEAHAWKS med 6 point
#4 KDY SHARKS med 11 point
#5 Bandholm WHITE TAILED EAGLES med 11 point

Sejlads for alle

Udover Sejlsportsligaen sejles der også DM for OK-joller i Skive denne weekend. Sejlklubben ser frem til at huse begge stævner denne weekend og der er lagt op til at der er masser på land for de tilskuere der skulle kigge forbi.

OK-mesterskabet forventes op mod 80 deltagere og der er derfor masser af sejlads og stemning i Skive Sejlklub denne weekend.

Blandt favoritterne er Bo Petersen fra Hellerup og Mads Bendix fra Middelfart, men hold øje med den flerdobbelte verdensmester i Europajolle Søren Johnsen fra Skive. 

Han vil nu prøve kræfter i en lånt OK-jolle fra Strandberg. Også den 8 dobelte verdensmester i Europajolle, Anna Livbjerg stiller op i OK-klassen, selvom hun vejer under 60 kilo, fortæller OK-klubbens formand Henrik Kimmer Petersen til minbaad.dk.

Lørdag vil Skives borgmester, Peder Chr. Kirkegaard gæste stævnet og hilse på sejlerne.

Læs mere om OK-jolle stævnet her

Holder stævnerne med RENT LIV Fonden og Spar Vest

Skive Sejlklub afvikler stævnerne i samarbejde med RENT LIV Fonden og Spar Vest Fonden der begge har bidraget til stævneafviklingen, og uden dem ville det ikke være muligt at huse to så store stævner på en gang, skriver sejlsportsligaen.

Skive Sejlklubbens formand Ole Moth Madsen takker for bidraget.

content-loader
content-loader
content-loader