Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Jens Quorning står her på boot-standen i Düsseldorf i januar. Quorning Boats udstiller også på Boat Show fra på fredag. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
På Horsens Yachtværft har man lige nu travlt, blandt andet med at få lagt Permateek på en ældre klassebåd. Foto: Troels Lykke

Brancheboss: Svært at få bådebyggere til danske bådværfter

Det mener Jens Quorning, formand for brancheforeningen Danboat, der hører under Skib & Båd. - Bådebyggere er dygtige og kreative, men forlader bådbranchen, forklarer flerskrogsproducent Jens Quorning til minbaad.dk.

Af Troels lykke |

Det går godt for bådindustrien i Danmark. Især er udlandet vilde med den høje danske kvalitet. Men det skaber et nyt problem, nemlig bemanding, altså kvalificet bemanding.

I brancheforeningen Skib & Båd, der hører under Dansk Industri, opfordrer man da også sine medlemmer til at tage mange lærlinge ind på værfterne.

- Vi er mange værfter, der søger kvalificeret arbejdskraft, derfor opfordrer vi til, at værfterne tager mange lærlinge ind. Lige nu er det svært at få kvalificerede folk og har været det længe. Mange bådebyggere er dygtige og kreative, men mange af dem forlader branchen, hvilket er et stort problem, forklarer formand for Skib & Båd, Jens Quorning, da vi møder ham på boot-udstillingen i januar, hvor han udstillede Dragonfly-trimaraner.

Mangler fire bådebyggere hos Quorning Boats

Selv mangler han folk på værftet i Skærbæk.

- Vi søger to i produktionen og to i udviklingsafdelingen, vi er derfor nødt til at få folk fra andre brancher, som tømrer og møbelsnedkere, forklarer Jens Quorning, der har 40 ansatte hos Quorning Boats, der hvert år sælger 40 både og årligt omsætter for 65 mio. kroner.

På Horsens Yachtværft har man fire lærlinge, hvilket værftchef Søren Buhl er vældig tilfreds med.

- Men det er et stort problem at få kvalificerede bådebyggere i branchen, noget vi også har talt om på et netværksmøde under Skib & Båd for nyligt hos Walsteds Bådeværft, forklarer Søren Buhl til minbaad.dk.

Rindom udbygger sin EM-føring: - Jeg laver gode starter og har meget fart

Den suveræne dansker fortsætter sin dominans ved mesterskabet, hvor det mentale har stor betydning. Det fortæller den tilfredse sejler til Minbaad.dk. Anna Munch holder fast i top-10.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Casper mod Skagerrak - DR-dokumentar går bag om surferens imponerede rekord

18 timer og 30 minutter brugte SUP-verdensmesteren i 2018 på at krydse farvandet mellem Danmark og Norge. En imponerende bedrift, der kræver mental såvel som fysisk forberedelse. Danmarks Radio var med på sidelinjen før, under og efter rekordsejladsen.

Links til andre sites