Gå til hoved-indhold
Udstyr
Udstyr

Nyt app-system: Tænd bådens køleskab fra sofaen inden weekendturen

ZigBoat-systemet holder et skarpt øje med båden døgnet rundt. Det er blandt andet muligt at slå landstrømmen til med smartphonen, ligesom fortøjninger kan overvåges under stormvejr.

Af Sara Sulkjær |

Arbejdsugen lakker så småt mod enden, og i horisonten lurer weekendsturen på vandet med familie eller venner. En tur, der kræver proviant til hele besætningen.

Dermed må køleskabet på arbejde - og gerne dagen før, således at maden holdes kold og frisk fra sejlturens start.

For de fleste sejlere betyder det en tur på havnen om torsdagen, men med et nyt overvågningssystem fra Giomex kan dette helt undgås.

Modtag livebilleder

Det såkaldte ZigBoat-system er baseret på en smartphone-app, der sender data fra båden til dens ejer 24 timer i døgnet. Ligeledes kan sejleren gennem appen styre en række funktioner ombord, alt efter hvad den enkelte har valgt at tilkoble systemet:

- Hvis man skal sejle i weekenden, men bor en halv time fra havnen, kan man eksempelvis tænde landstrømmen hjemmefra. På den måde er man ikke tvunget på havnen dagen før, forklarer Henrik Amilon fra BoatLab, forhandler af produktet.

Dukker en stormvarsel op i nyhederne, er det med et overvågningskamera ombord desuden muligt at overvåge vandstanden omkring båden, ligesom fortøjningerne kan ses efter.

Er man nervøs for at få ubudne gæster ombord, kan disse også spottes med kameraet, samtidig med at en dør- og bevægelsessensor kan sende varsler om uvedkommende.

Opvarm i vintersæsonen

Også i vinterhalvåret kan det nye system komme sejleren til hjælp. Installeres en varmer i båden, er det således muligt at tænde denne hjemmefra, hvorefter arbejdet ombord kan foretages uden frosne fingre.

Startsættet, der indeholder gateway, batteri- og vandsensor samt én 3G/2G USB-dongle, kan købes fra 5.339,00 kr. Herefter er det muligt at foretage en række tilkøb.

Se hele ZigBoat-serien hos BoatLab her og hør mere i videoen øverst i artiklen.

content-loader
content-loader
content-loader