Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De danske bronzevindere. Foto: Dansk Sejlunion
Kapsejlads
Kapsejlads
Ida Marie Baad og Marie Thusgaard kom ikke på podiet. De har før vundet EM i 49erFX.

Dansk Nacra 17-bronze til Cenholt og Lübeck ved EM i Sydengland

En fjerdeplads i Medal Race i let vind sikrede dansk EM-bronze i Nacra 17 til Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck. Det er andet år i træk, at Lin og C.P. vinder bronze ved EM. Spinkel medaljechance glippede i 49erFX for Baad og Thusgaard. 

 

Af Troels lykke |

Søndag hentede dansk sejlsport årets første mesterskabsmedalje i en OL-klasse.

Det skete, da Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck hentede bronze ved Nacra 17-klassens EM i Weymouth, England, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Forud for det afsluttende Medal Race lå danskerne på en samlet fjerdeplads – med muligheder for at blive alt mellem ét og seks.

Sejlet i let vind

Finalesejladsen blev afviklet i ekstremt lette vindforhold, og her formåede danskerne med en fjerdeplads at avancere en enkelt plads i tabellen til den samlede tredjeplads.

- Vi er glade. Det har været en lang uge, hvor vi startede godt, men havde en tung lørdag, så det handlede virkelig om at trække sig selv op i dag (søndag, red.), siger Lin Ea Cenholt.

- Det var et svært Medal Race, der var næsten ingen vind, og vi har ikke været hurtige i let luft, men vi sejler et godt taktisk ræs, hvor vi holder italienerne bag os med nok både. Og det var dét, der skulle til, uddyber Christian Peter Lübeck.

Se videointerview med duoen.

Med i front

Cenholt og Lübeck har sejlet med i front gennem hele EM. De førte tilmed en overgang. Men mod slutningen af ugen faldt vinden i styrke, og de måtte indkassere nogle tungere placeringer, som før Medal Race sendte dem ned på en samlet fjerdeplads.

To britiske besætninger fordelte guld og sølv, mens de forsvarende italienske verdens- og europamestre blev sendt fra første- til fjerdepladsen efter et mislykket Medal Race. 

Det er andet år i træk, at Lin og C.P. vinder bronze ved EM. Også ved VM i Aarhus i 2018 var de tæt på medaljerne – men mistede chancen, da Medal Race på sidstedagen måtte aflyses som følge af manglende vind.

Chancen glippede i 49erFX

Også i 49erFX, der afviklede EM ved samme stævne, var der dansk medaljemulighed. Det krævede en topplacering i Medal Race til Ida Marie Baad og Marie Thusgaard.

Desværre måtte de nøjes med en syvendeplads i finalesejladsen, hvilket ikke var nok til at nå op i medaljerækkerne – Baad og Thusgaard slutter EM på en sjetteplads.

Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby sluttede som nummer ni ved EM.

Se resultater.

content-loader
content-loader
content-loader