Quantcast
Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Cenholt og Lübeck viste igen et højt bundniveau med en 6. plads. Foto: Matias Capizzano
Kapsejlads
Foto: Matias Capizzano
Kapsejlads

Kun Cenholt og Lübeck i Nacra 17 var i nærheden af podieplaceringer i New Zealand før VM

Danske VM-gulddrømme ser lidt sorte ud, især i 49er. Men det blev til en 6. plads i Nacra 17 til Cenholt/Lübeck Sailing ved tredages-stævnet Oceania Championship - en opvarmnings-event til næste uges VM samme sted i Auckland.

Af Troels lykke |

"Med gode takter ender vi som 6'er. Auckland er et svært sted at sejle, hvor man kan have alle slags forhold. Bølger, fladt vand, chop, søbrise, off-shore, kraftig strøm, stabil eller ustabil vind, brise eller let vejr. Alt kan forekomme, og derfor handler hver dag om at vurdere, hvad der på dagen bliver winning strategi," skriver Lin og C.P. i en update efter stævnet, skrivers der på Sejlerlandsoldets facebook-side

"Vi er fortsat i proces frem mod VM, som starter  3. december. De sidste 5 dage skal bruges på indmåling, bådarbejde og den sidste finpudsning på vandet," uddyber de.

Stævnet blev suverænt vundet af Saxton/Boniface (UK), mens Cenholt-Lübeck i en tæt forfølgergruppe blot havde fire point op til podiet.

Den anden dansker-Nacra, Tas & Thias Sailing, sluttede som samlet 18'er.

Se slutstilling 

Baad og Thusgaard tog 10. plads i 49erFX

I 49erFX landede 49erFX Ida og Marie som samlet 10'er og dermed bedste danskerbåd.

"Under stævnet lærte vi meget om de forskellige sejladsområder. Vi ender på en 10. plads, hvilket ikke rigtig er tilfredsstillende for os. Selvom vi deltog i stævnet uden et resultatfokus, så var det en smule frustrerende. Vi føler klart, vi har potentiale til at gøre det bedre, og vi er så klar til anden omgang (VM fra tirsdag, red.)," skriver Ida og Marie i en update.

Anne-Julie Foght Schütt og Iben Nielsby sluttede 31'er.

Slutresultat

Warrer og Precht tog 19. plads i 49er

I 49er-klassen var en 19. plads til Warrer/Precht - 49er sailing (bill) bedste danske placering - fulgt af Daniel Nyborg-Sebastian Wright Olsen på en 22. plads, HansenSlettenSailing som 26'er og 49er team Niko & Smil - Fullsails4life som 32'er.

Se slutstilling

content-loader
content-loader
content-loader