Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kirketerps Platoon og de øvrige TO52-teams kapsejler i Menorca fra den 21. til 25. maj. Foto: Martinez Studio / 52 Super Series

Kirketerp drømmer om podieplads inden ny TP52-sæson

Prof-sejler fra Aarhus, Martin Kirketerp, sejler atter med det tyske rigmands-team Platoon under 52 Super Series, der indledes i morgen, tirsdag. Troen på egne evner skal igen være med til at sikre holdet medaljer, forklarer Kirketerp til Minbaad.dk.

Af Sara Sulkjær |

OL-guld, Volvo Ocean Race og 52 Super Series. 36-årige Martin Kirketerp har et sejler-CV, som kun de færreste danskere kan matche.

Et CV, der nu forlænges yderligere, når 2019-udgaven af Super Series-turneringen, der sejles i de lynhurtige TP52’ere, skydes i gang tirsdag.

To andenpladser

I spanske Menorca hopper Kirketerp som aft grind endnu engang ombord på den tyske Platoon-båd, der de seneste sæsoner har blandet sig i den absolutte topkamp:

- Efter to gange andenpladser samlet i streg, er der da forventninger om en podieplads, understreger den dygtige sejler overfor Minbaad.dk.

Gode starter, et stærkt sammenhold og en grundlæggende tro på, at dét, besætningen gør, er det rette, er cocktailen, der skal sende det tyske team i top-3. 

Selvom teamet består af professionelle sejlere, er niveauet på de øvrige ti både, der koster mellem 12 og 15 millioner kroner, ligeledes tårnhøjt. Besætningen kommer derfor ikke sovende til medaljer og må præstere ved samtlige af de fem events, som 2019-serien består af.

Forsvarende vinder til start

Hvem der skal åbne sejrschampagnen på Sardinien, hvor det afgørende og sidste stævne sejles i slutningen af september, er således fortsat et åbent spørgsmål.

Sikkert er det kun, at sidste års vinder fra amerikanske Quantum Racing atter er på startlinjen og uden tvivl vil gøre alt for at generobre titlen.

Azzura fra Italien, der sidste år sikrede sig den samlede tredjeplads efter Platoon, er ligeledes til start sammen med to hold fra Sydafrika og teams fra Rusland, England, Tyrkiet og Frankrig.

Læs mere om 52 Super Series her.

content-loader
content-loader
content-loader