Gå til hoved-indhold
Tur
De kendte danskere Nicolaj Kopernikus, Sus Wilkins, Hella Joof, Christel Pixi, Peter Falktoft og Gorm Wisweh på båden der skal bringe dem over Atlanten. Foto: Krestine Havemann/Discovery Networks Danmark
Tur
Jesper Bank, tv., ses her under OL i Rio. Foto: Troels Lykke
Tur
Martin Kirketerp har før sejlet med i Volvo Ocean Race. I dag er han prof i TP52-klassen.

Bank og Kirketerp sejler over Atlanten med kendte i nyt TV-program

Peter Falktoft, Hella Joof og tre andre udgør besætningen, der skal sejle en 83-fods sejlbåd fra Gran Canaria til Caribien. OL-vinderne Jesper Bank og Martin Kirketerp står i spidsen for den uprøvede besætning. Programmet sendes på kanal 5.

Af Sara Sulkjær |

Seks kendte danskere har takket ja til den ultimative udfordring i Kanal 5’s kommende program ’Over Atlanten’. Sammen skal de på 21 dage sejle en båd tværs over det enorme Atlanterhav fra Gran Canaria til Caribien.

Det gælder ikke om at komme først, det gælder først og fremmest om at komme sikkert frem. For det er alt andet end en hyggesejltur, som de modige kendte har sagt ja til at være gaster på.

De kendte skal nemlig selv sørge for at sejle båden sikkert igennem Atlanterhavets barske vind- og vejrforhold.

Hård start

Forfatter, skuespiller og instruktør Hella Joof, tv- og radiovært Peter Falktoft, skuespillerne Nicolaj Kopernikus og Sus Wilkins, DJ og dessert kok Christel Pixi samt TV-kok og iværksætter Gorm Wisweh, kan således ikke vente sig alt for mange døsige solskinstimer på bådens dæk.

Ifølge bådens kaptajn, OL-guldvinder Jesper Bank, så er den valgte rute ikke for de bølgeforskrækkede:

- Vi får en hård start på turen, fordi vi går fra 0 til 100 på meget kort tid. Man plejer at sejle med vinden, men når vi skal afsted, får vi vinden lige i næsen. Vi bliver altså revet godt rundt de første par dage, og det bliver en rigtig ilddåb for gasterne. Derefter rammer vi passatvindene, som giver os medvind, men der er ingen, der kan ligge på den lade side. Hver deltager har en rolle i en meget stringent vagtplan, som skal overholdes for at få det til at fungere, understreger Jesper Bank.

Sammen med OL-guldvinder Martin Kirketerp er det Jesper Banks ansvar at få den uerfarne besætning til at arbejde og ikke mindst samarbejde om at få skuden sikkert igennem Atlanterhavets bølger. Og det vel at mærke uden følgebåd, eller, i bestemte områder midt på Atlanterhavet, mulighed for redningshelikopter.

Her er kun én båd, én besætning og en ukuelig vilje til at lykkes.

Hella Joof: Dét er noget, man fortæller sine oldebørn om

Hella Joof var lang tid om at sige ja til udfordringen om 21 dage til søs. Men for hende handler det ikke kun om at kunne krydse Atlanten af på livets lange dosmerseddel. Det handler også om at blive ved med at udfordre sig selv, selvom man er kommet lidt længere op i årene.

- Jeg tror, jeg vil gøre mit allerbedste for at være den bedste version af mig selv. Jeg ville være ked at vende hjem og have været hende den sure eller irriterende. Have ’ja-hatten’ på. Og når vi kommer i mål, forestiller jeg mig, at jeg blevet 5 cm højere både fysisk og psykisk, fortalte Joof inden afgang.

- Det vil være noget, jeg bliver stolt af. Jeg har født et barn uden bedøvelse, sprunget med faldskærm, overlevet en skilsmisse – og krydset Atlanten. Dét er noget man fortæller sine oldebørn om, fortsætter hun.

Falktoft med stort ja

Selvom tre uger til søs i et barskt Atlanterhav nok ville afskrække de fleste, så tøvede Peter Falktoft ikke med at sige ja, da han blev spurgt, om han ville være en del af bådens besætning.

- At sejle over Atlanten er en af de der ting, man gerne vil have på listen, inden man skal videre. Især os som er så heldige at have opnået den guddommelige indsigt, som er: ”Oplevelser er den eneste valuta, der er noget værd.” Så da de gode mennesker spurgte, om jeg ville med ombord, var det en no-brainer, siger Peter Falktoft.

Hella Joof, Peter Falktoft, Sus Wilkins, Nicolaj Kopernikus, Christel Pixi og Gorm Wisweh samt Jesper Bank og Martin Kirketerp stævnede ud fra Las Palmas på Gran Canaria lørdag den 17. november.

"Over Atlanten" bliver sendt i otte afsnit med premiere senere i marts på Kanal 5. Den endelige dato er endnu ikke fastlagt. 

Fakta:

• 83 fod (25 meter) måler båden, som deltagerne har krydset Atlanten i

• 7000 km, ca. 3500 sømil, var distancen, der blev tilbagelagt

• I modvind sejles der ca. med 7 knob og i medvind 10 knob

• Hvis alle sejl sættes, kan båden sejle helt op til 20 knob

• De nye sejleraspiranter rejser fra Las Palmas på Gran Canaria til Nelson’s Dockyard på Antigua i Caribien 

content-loader
content-loader
content-loader