Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Arcona 380 er plads på Boat Show viser foto fra i tirsdags, hvor minbaad.dks grafiker Karin Dissing var med. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Lys eg er in. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Arcona 380 har vundet en del kapsejladser. PR-foto

Hurtig Arcona 380 udstilles nu med aptering i lys eg

På Boat Show kan man opleve den potente svensker, der udover at vinde kapsejladser nu også går med på den moderne trend med eg-aptering. Læs her, hvad du får for et par mio. kroner.

Af Troels lykke |

Arcona  380 er er en usædvanlig velsejlende båd, der kombinerer familiesejlads med potente kapsejladsegenskaber. Og selvom den kom til verden i 2014, er den stadig hot.

Det har flere kapsejladser i Norden vist, og bådjournalister har stået i kø for at rose den smukke svensker. Nu udstilles den på Boat Show fra 22. februar og en uge frem.

Stærkt skrog

Den danske importør Ove Skovgaard-Mortensen fra Hundige Havn forklarer:

- Arcona 380 er bygget med de nyeste materialer og avancerede teknikker med et nyt lay-up, der inkorporerer 20 millimeter Divinycell-skumkerne, og der anvendes den nyeste vakuuminfusionsteknologi.

Skovgaard Mortensen fortæller videre, at byggemetoden sikrer en stiv og stærk båd, der kan ramme klipper, uden den falder fra hinanden.

- Alle skotter er støbt til skrog og dæk for ekstra styrke. I hjertet af båden er den galvaniserede stålramme, der tager alle de dynamiske belastninger rig, mast og køl, hvilket sikrer, at båden er både stærk og stiv såvel som lydhør.

Første Arcona med eg

Om apteringen siger han til minbaad.dk:

- Den Arcona 380, vi udstiller i Fredericia, er som den første Arcona apteret i eg, som er oppe i tiden som en valgmulighed i stedet for khaya-mahogni.

Arcona 380 koster 2,2 mio. kr., og den udstillede båd med ekstraudstyr 2,5 mio. kr., oplyser Skovgaard-Mortensen Yacht-Bureau.

Artikel opdateret 26.2.19

content-loader
content-loader
content-loader