Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Designer Stefan Qviberg nåede ikke at få hyldest for Arcona 435

I november døde den dybt respekterede Arcona-designer Stefan Qviberg i en alder af 69 år. Han nåede derfor ikke at opleve, at Arcona 435 fik prisen European Yacht of the Year 2019. Vi taler her med mr. Arcona, Torgny Jansson, der forklarer, hvad man nu gør med båddesignet fremover.

Af Troels Lykke, boot |

Stefan Qviberg, der selv var aktiv i sin egen Arcona 400 i Västervik, har designet både siden 80'erne, i tæt samarbejde med Torgny Jansson, som også var med på designsiden, og stadig vil være det med nye designere.

- Stefan levede for sejlads og yachtkonstruktion. Han var til alle yachtdesign-møder i verden og levede for design. Jeg ville aldrig kunne få ham til at tegne en båd, der ikke var velsejlende. Ror, køl og sejlplan skulle være optimalt for sejladsen. Og det var utroligt vigtigt, at båden ikke blev for tung, fordi båden da ville miste sine egenskaber som cruiser/racer, forklarer Torgny Jansson, der startede Arcona Yachts.

Smukke både er ofte de hurtigste

Stefan Qviberg var uddannet skibsingeniør og blev 69 år. 

- Målsætningen med Arcona 435 var, at den skulle være velafbalanceret, men også bekvem at sejle, stiv hvor du ikke skal rebe storsejlet. Og den skulle også sejle i let vind. Og en båd skal være smuk. Stefan mente, at de smukkeste både ofte er de hurtigste, forklarer Torgny Jansson til minbaad.dk.

Kirketerp fortæller om sejlads med Hella Joof og andre kendte - tv-program i aften

Seks kendte sejler på 21 dage tværs over Atlanterhavet i 83 fods tidligere Whitbread-jordomsejler. Vi taler med nøgleperson om bord, Martin Kirketerp, der var med fra Gran Canaria til Antiqua. - Hella Joof var satme sjov, siger tidligere Volvo-sejler Kirketerp.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sailing Aarhus vil lave maritim folkefest under Aarhus Festuge

2018 blev året, hvor sejlsporten i Aarhus fik sit store gennembrud. Sommerens succesfulde VM lagde fundamentet, og i de seneste seks måneder er der bygget på med nye, spændende initiativer. Et af de store events i støbeskeen er en maritim folkefest.

 

Links til andre sites