Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De pink prikker viser redningsopgaverne, mens de blå viser tjenestens omkring 300 assistanceopgaver i 2018. Foto: Kystredningstjenesten / Facebook

Sommerens mange lystsejlere kunne ikke mærkes hos SAR - men DSRS fik travlt

Knap 300 gange kom SAR-redningsfolk sejlere til undsætning i 2018. Kun 88 af gangene var der tale om hjælp til lystfartøjer, hvilket er færre udrykninger end året før. Til gengæld overtog de frivillige redningsfolk i DSRS.

Af Sara Sulkjær |

Sommeren 2018 sprang skalaen. Ikke kun var temperaturerne rekordhøje, og markerne usædvanligt tørre. Også de maritime forhandlere kunne melde om et rekordstort salg af både, ligesom havnenes gæstepladser flere steder var fyldt op.

De mange sejlende danskere fik dog ikke landets redningsfolk på overarbejde. Faktisk oplevede Kystredningstjenesten, der hører under Forsvarets SAR-enhed, kun en begrænset stigningen i antallet af udkald i 2018. 

Færre alarmer fra lystsejlere

296 gange afgik Kystredningstjenestens enheder i det forgangne år, hvilket blot er 35 gange mere end i 2017:

- Selvom flere stationer da også oplevede at blive kaldt ud til flere løsslupne badedyr, hvor man frygtede, at der kunne være personer involveret, har vi ikke oplevet en særligt stor stigning i antallet af udkald i forhold til tidligere år, skriver Kystredningstjenesten på Facebook

Faktisk måtte tjenesten i 2018 blot komme lystsejlerne til undsætningen 88 gange. Det er ni gange færre end i 2017, hvor redningsfolk 97 gange ydede hjælp til fritidsfartøjer i et sommervejr, der langt fra matchede vejret i 2018.

DSRS rykkede ud

Travlt havde SAR's samarbejdspartnere i Dansk Søredningsselskab, DSRS, til gengæld. Her var de frivillige reddere på vandet hele 654 gange.

Det er en stigning på 56 % i forhold til året før, hvor redningsselskabet havde 420 aktioner.

Kilde: Kystredningstjenesten og Dansk Søredningsselskab

content-loader
content-loader
content-loader