Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
DSRS's opgaver er hovedsagligt at sejle ud til sejlere, der har motor- eller mastehavari eller er sejlet på grund.

22 frivillige klar til at redde grundstødte sejlere i Løgstør under Dansk Søredning

Det bliver nu lettere at blive slæbt fri, efter du har været på grund i Limfjordens lave vande. For nu rykker en flok frivillige i Løgstør, fortæller lokalt medie.

Af Troels lykke |

I januar ankom den båd, der fra 1. juni skal stævne ud fra Løgstør Havn under en ny afdeling af Dansk Søredningsselskab (DSRS).

Selskabets redningsstationer består af frivillige, der med de rette kvalifikationer kan sejle ud og hjælpe private sejlere, som får problemer på vandet.

Det skriver Lokaltindblik.dk

På et informationsmøde i aftes i Løgstør Sejlklubs lokaler, fortalte Anders Bloksgaard om planerne. Han er en af i alt fem personer i en styregruppe, som har arbejdet på at få en redningsstation til Løgstør. De andre er Ib Johansen, Jørgen Hansen, Birger Larsen og Anders Bloksgaard.

Sidstnævnte fik idéen for fire år siden, og snart er redningsstationen en realitet. Den får base i Løgstørs gamle lodsstation fra 1902, og efter mødet i aftes er det frivllige korps nu også på plads. 

Chefen hedder Anders

Anders Poulsen blev valgt som redningsstationens første leder, som får til opgave at koordinere opgaverne. Han har sejlet hele livet og har allerede nødvendige certifikater.

DSRS's opgaver er hovedsagligt at sejle ud til sejlere, der har motor- eller mastehavari eller er sejlet på grund. Særligt grundstødninger forventes at  komme til at udgøre en stor del af opgaverne i Løgstør på grund af de lavvandede Løgstør Grunde.

Ikke livreddende opgaver

Som udgangspunkt skal redningsstationen ikke tage sig af livreddende opgaver, men andre steder i landet har det alligevel vist sig, at DSRS ofte har assisteret JRCC - det tidligere SOK - med eftersøgnings- og redningsopgaver.

Redningsbåden har tidligere gjort tjeneste ved Årø. Den har en 200 hk diesel jetmotor og kan sejle 20 knob. Anders Bloksgaard fortalte i sin introduktion, at den fra stationen i Løgstør har en aktionsradius fra Aalborg i øst til Thisted i vest. 

Kilde: lokaltindblik.dk

content-loader
content-loader
content-loader