Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Importør: Arcona vinder European Yacht of the Year hvert 10. år

Importør Ove Skovgaard fra Hundige Havn er på boot-udstilling. Få her hans reaktion ovenpå pris til Arcona 435 i European Yacht of the Year 2019.

Af Troels Lykke, boot |

Storsejlet er på 61,9 kvadratmeter og fokken på 52 kvadratmeter på Arcona 435, der netop har fået prisen European Yacht of the Year 2019, uddelt af europæiske bådblade.

Det store sejlareal fik virkelig båden til at accellerere ved Stockholm, så smilene kom frem.

Det var ren sejlglæde. Her er masser af sejl på en mast på lige over 20 meter, konstaterede minbaad.dk under en test i efteråret 2018.

Og Arcona Yacht er et værft, der går virkelig højt op i sejlegenskaber, og som skaber stive både, som flytter sig.

På kryds sejlede vi 7,8 knob i snit i 6 m/sek., og faldt vi fra 39 grader til 42 grader steg farten uden problemer til 8,2 knob, viste kortplotteren fra B&G.

I forhold til den tidligere Arcona 430 er denne båd med langt større og mere funktionelt cockpit, og med dejlig plads til at styre fra, enten hvis du står bag rattet eller sidder ude i siden.

Rette linjer giver stabilitet og fart

Båden, der nu er 100 kilo lettere og vejer 9 tons, er blevet bredere agter til, mens Arcona 435eren er blevet mere ret og smal fortil, men også agter er linjerne skabt, så båden sikrer et bedre slip. Det skal opleves.

Slipper du rattet, sejler båden næsten selv, den er meget retningsstabil.

Arcona Yachts grundlægger og chef, Torgny Jansson, forklarer om designet:

- De rette linjer fremme og tilbage sikrer, at båden går stærkt og højt til vinden. Vandet slipper også lettere agter på denne model og giver mindre friktion. Den mindste ændring i forkert retning koster fart, fortæller Stefan Qviberg, der følger de seneste design-trends, men også tør gå egne veje.

Bådens fart er især udtalt, når der er mere end 7 m/sek.

content-loader
content-loader
content-loader