Gå til hoved-indhold
Småbåde
Her er det de frivillige fra Dansk Søredningsselskab, der slæber en lystsejler i problemer. Foto: Dansk Søredningsselskab

Lystsejler kræver 58.000 kr. i bjærgeløn efter at have hjulpet sejler

Det kunne være blevet ualmindeligt dyrt for en grundstødt sejler, da han modtog hjælp fra en anden medsejler. Retten har nu afvist kravet om bjærgeløn.

Af Sara Sulkjær |

Da en grundstødt sejler tog imod en trosse fra en nærliggende sejlerkollega, var det ikke udelukkende venlig hjælp, der fulgte med tovet. Også et uhørt krav om bjærgeløn på 58.000 kroner er sidenhen fulgt i kølvandet på hændelsen. 

Det skriver Dansk Søredningsselskab, som var indkaldt som vidne i retssagen. 

Fartøj var ikke i fare

Ved retten blev det noget atypiske krav blankt afvist. I henhold til søloven må fartøjet, der bjærges, nemlig være i så stor fare, at det ikke egenhændigt har mulighed for at komme på ret køl igen.

- Efter forarbejderne til søloven og retspraksis kræves det, at det bjærgede skib har været i fare for at blive ødelagt eller betydelig skadet, ligesom skibet må have været ude af stand til at redde sig ved egen hjælp. Den bevisbyrde kan ikke løftes, blot fordi man hjælper en grundstødt sejler, afgjorde dommeren i retten.

Dermed slipper den grundstødte sejler for at betale de tusindvis af kroner til sin medsejler, ligesom han også kan se frem til at få dækket sine sagsomkostninger af modparten.

Kilde: Dansk Søredningsselskab

content-loader
content-loader
content-loader