Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Placeringen af de 100 nye advarselstønder langs den norske kyst, hvor der nu udlægges tønder, der er markeret på et særligt Kort. Sejlere sendte 1450 forslag til hvilke skær, der burde markeres. © Norwegian Coastal Administration

100 skær markeres efter flere grundstødninger

I Norge bliver 100 umarkerede skær og grunde nu markeret med tønder, efter skader steg med 38 procent. Erstatning udbetalt på 315 mio. kroner, efter 8.700 grundstødninger i 2014.

Af Troels Lykke |

Den norske stat vil, sammen med de norske forsikringsselskaber, sørge for at færre fritids- og fiskerbåde i landets kystregioner kolliderer med undervandsskær.

Til det formål skal 100 særligt farlige skær, der hidtil kun var markeret i søkortene, nu markeres med tønder.

Det skriver tyske Yacht.de

Den slags farlige steder findes langs hele den norske kyst. Tønderne udlægges således  fra søgrænsen til Sverige i syd helt op til Nordkapp.

Årsagen til den usædvanlige aktion er det på det seneste drastisk stigende antal forsikringsskader.

Skadernes antal steg i 2014 med 38 % i forhold til året før. I absolutte tal betyder dette, at forsikringsselskaberne i 8.700 tilfælde måtte udbetale havarerede bådejere erstatninger på i alt 42 millioner euro, svarende til 315 mio. danske kroner.

Selv en OL-bronzevinder i sejlsport kan gå på grund i Svendborg. Bør Danmark følge Norges eksempel med advarselstønder? Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader