Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kina var i den seneste Ocean Race-udgave repræsenteret gennem Dongfeng. Foto: Volvo Ocean Race

The Ocean Race stopper i Kina - mindst ét kinesisk hold ventes til start

Efter den kinesiske Dongfeng-sejr i 2018 planlægger en af verdens største kapsejladser for femte gang et stop-over i det asiatiske land. Formentlig vil flere teams stille op under kinesisk flag i 2021-22.

Af Sara Sulkjær |

Kina. Et land, der de seneste år er stormet frem på den internationale scene.

Utallige lavprisprodukter forlader hver dag økonomi-giganten, mens topmoderne hightech-produkter følger i kølvandet.

Også på sejlsportens arenaer bliver det asiatiske flag vist frem, tydeligst eksemplificeret under den seneste Volvo Ocean Race, det nuværende The Ocean Race, hvor kinesiske Dongfeng efter et uhyre tæt kapløb kunne stille sig øverst på podiet i Haag. 

Vigtig for lokale fans

En sejr, der kom i hus, efter at hele VO65-fleeten tidligere på ruten havde lagt vejen forbi det enorme Kina, som det ligeledes var sket tre gange tidligere. 

- Stoppet i Kina var for både holdet og begivenheden vigtig for den voksende lokale fanbase, understreger Johan Salén, administrerende direktør, overfor eventens hjemmeside.

At den populære kapsejlads for femte gang aflægger kineserne et besøg i 2021-22 kommer derfor næppe som en overraskelse - ikke mindst når de seneste udmeldinger om mindst ét kinesisk team på startlinjen tages i betragtning.

Besøg i millionby

Endnu har intet kinesiske team dog officielt meldt sin ankomst i sejladsen, der har deltagelse af såvel de i forvejen kendte VO65'ere som de teknisk udfordrende IMOCA60'ere.

Hvor mange både under kinesisk flag de 20 millioner indbyggere i Shenzhen, der bliver udgangspunktet for sejladsens Kina-stop, kan heppe på, er derfor fortsat uvist.

Kilde: The Ocean Race

content-loader
content-loader
content-loader