Gå til hoved-indhold
Havne
En Folkebåd er noget nær det perfekte for nye sejlere. Den er godmodig som en labrador. Foto: Dansk Sejlunion/Flemming Ø. Pedersen

Alle kan lære at sejle - hør Blærerøven på P4 før Havnens Dag lørdag

Det kan virke uoverstigeligt at blive en del af sejlerlivet og fællesskabet på havnen, når man kommer udefra. Men det er en misopfattelse, fastslår årets Havnens Dag-ambassadør Mads Christensen. Lørdag den 25. maj byder 75 havne en masse landkrabber på aktiviteter.

Af Troels lykke |

Havnens Dag 2019 er blot få dage væk. Lørdag den 25. maj byder 75 havne landet over velkommen til en dag spækket med vandaktiviteter for hele familien. Yderligere en halv snes havne følger efter med Havnens Dag på andre datoer, fortæller Dansk Sejlunion.

Find dit nærmeste Havnens Dag-arrangement på vildmedvand.dk.

Forfatter, foredragsholder og selvudnævnt "blærerøv" Mads Christensen er årets Havnens Dag-ambassadør. Forleden var han gæst i DR P4-programmet Diva & Dario, hvor han fortalte om udfordringen med at åbne havnene op, så alle kan føle sig velkomne.

- Mange mennesker føler, at havnen er sådan et lukket samfund. Hvis man ikke, ligesom jeg selv, altid har sejlet, så virker det uoverstigeligt, fortæller han i programmet.-

- Men det er en misopfattelse, vil jeg gerne sige. ALLE kan komme på havnen. ALLE kan lære at sejle, fastslår Mads Christensen.

Sejlet siden drengeår i Kolding

Mads Christensen er opvokset i Kolding - det var her, han som barn kom ind i sejlermiljøet.

- Måske fordi, jeg var dårlig til fodbold, så kom jeg til at gå ned på havnen og blev opslugt af at sejle jolle. Så kom der en ny spændende opfindelse, der hed windsurfing, og så blev jeg hooked på dét i mange år.

For nogle år siden lagde han windsurfing bag sig til fordel for kitesurfing. Desuden er han dykker, stand up-paddler, og så har han været bådejer de seneste 16-17 år.

- Det fantastiske ved at sejle er, at det kræver noget af én. Man skal være i besiddelse af nogle kompetencer. Man skal kunne læse vejr og vind, hvorefter man omsætter naturens kræfter til fremdrift. Det går langsomt, og dét er en del af charmen. Specielt i vores samtid, hvor alt fiser af sted, så er dét en én af sejlbådens største aktiver.

Samvær og pandekager

Hver sommer holder han op til seks ugers sejlerferie med hustru og tre børn i teenagealderen. 

- For mig handler det om familiesamvær. Man bor i en lille trykkoger - lidt ligesom at være på camping. I godt vejr er man ude, og i dårligt vejr kryber man sammen og spiller skak og laver pandekager. Det er megahyggeligt. Jeg vil ikke bytte sådan en sejlerferie for nogen luksusø på Jorden, erklærer Mads Christensen, årets ambassadør for Havnens Dag.

Hør DR-indslaget med Mads Christensen HER (begynder efter ca. 29.30 min).

content-loader
content-loader
content-loader