Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Josefine Nøjgaard og Oliver Hansen fik overrakt Messe C's talentpris ved åbningen af BOAT SHOW. Foto: Troels Lykke

Talenter fra Nacra og kitesuring hædret på Boat Show

Nacra- og 29er-sejler Josefine Nøjgaard, der bor i Odense, og kitesurfer Oliver Hansen fra Holbæk fik overrakt Messe C's talentpris til deling ved åbningen af BOAT SHOW 2019, der donerede 7.500 kr. til hver sejler.

Af Troels lykke |

Ved sommerens VM i Aarhus var Josefine Nøjgaard og Oliver Hansen de to yngste danske navne på startlisterne - blot 16 år hver især.

Begge endda med rigtigt gode præstationer. Oliver blev bedst placerede danske kitesurfer som nummer 23 - i et felt på godt 60 startende.

Josefine Nøjgaard trådte til med kort varsel i Nacra 17 sammen med Jesper Vogelius - her sluttede hun som nummer 49 i et felt med knap 70 til start.

Kort sagt to unge sejlere med masser af potentiale, når blikket rettes nogle få år frem i tiden, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Pris som Årets Talent til deling
Her og nu kan de begge glæde sig over et flot og fortjent skulderklap, da de ved åbningen af BOAT SHOW 2019 blev hædret med arrangøren Messe C's pris som Årets Talent 2018. Prisen er på 15.000 kr., der var således 7.500 kr. til hver af de to nu 17-årige talentsejlere.

En helt tredje prismodtager stod for overrækkelsen. Dansk Sejlunions talentudvikler Jan Christiansen blev i januar hædret med Team Danmark og Salling Groups Talentpris 2018. Ved BOAT SHOW var det så hans tur til at overrække og holde motivationstaler. 

Josefine - viljestærk og energisk kæmper
Om Josefine Nøjgaard (Aarhus Sejlklub) sagde Jan Christiansen:

"Josefine er en ung sejler, der overrasker. På trods af hendes stille og meget venlige sind så er hun en viljestærk og energisk kæmper, når det kommer til sejlsport. Det gælder både på- og uden for kapsejladsbanen."

"Josefine bor i Odense, men hun har i flere år kørt den lange vej til enten kysten ved Nordsjælland eller til Aarhus for at få mulighed for at dyrke sin idræt på højeste niveau. Det seneste halvandet års tid har hun således sejlet fra Aarhus sammen med sin makker, Ellen Nielsen (i 29er, red.)."

"Sidste sommer var Josefine i Kiel for at sejle 29er. Da hun skulle til at pakke for at tage hjem, blev hun spurgt, om hun ville tage en rorsmandspost i en Nacra 17, da en anden rorsmand var blevet skadet. Uden betænkning og uden træning sagde hun ”ja” og gik derefter ud og imponerede selv erfarne olympiske sejlere og trænere. Blandt andet med en suveræn bagbordsstart foran et stærkt olympisk felt. Historien endte med, at hun efterfølgende også sejlede VM i Aarhus – med kun to måneder ved roret i en flyvende båd."

Oliver - på vej i kommende OL-disciplin
Om Oliver Hansen (Holbæk Sejlklub) sagde Jan Christiansen:

"Oliver kommer fra Holbæk. Her er han vokset op blandt engagerede windsurfere og kitesurfere. 

Også familien er med – Olivers far er aktiv kitesurfer - og som det er i disse miljøer, så hjælper man hinanden i generationerne, da der sjældent er egentlige trænere til rådighed. Oliver er således i høj grad autodidakt."

"På trods af dét, så har Oliver i 2018 for alvor brændt banen af i den nye kitedisciplin - foilsurf. Disciplinen er på vej som olympisk mixdisciplin (fra OL 2024, red.) og af den årsag er det internationale niveau i klassen hurtigt på vej op."

"Men det har ikke skræmt den unge kitesurfer fra Holbæk. Ved Foilkite-VM, der var en del af World Sailings VM i Aarhus, blev Oliver bedste danske deltager i et internationalt seniorfelt med 64 deltagere fra 27 nationer."

"Her i 2019 har Oliver allerede været i den første internationale konkurrence. Han blev nummer 9 i Abu Dhabi Kitesurfing Open i et internationalt felt med 12 nationer til start."

content-loader
content-loader
content-loader