Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sebastian og Anna. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Anna Munch sejler for Kaløvig Bådelaug.
Kapsejlads
Mette Munch tv. har før sejlet OL i 470-jolle
Kapsejlads
Sebastian Fleischer er blevet stærkere.
Kapsejlads
Mads Kolte-Olsen foran 200 udstillere.

Anna Munch og Sebastian Fleischer Årets Talenter

En 14-årig Zoom8-pigesejler og en mandlig 19-årige RS:X Surfer blev hædret ved åbningen af Boat Show. Minbaad.dk har netop interviewet talenterne, der gjorde det godt i 2012.

Af Troels Lykke |

Pigerne først. Anna Munch fra Kaløvig Bådelaug sejlede sidste år EM- og VM-guld hjem i Zoom8. Det gav prisen som Årets Talent 2012, uddelt af Messe C og Dansk Sejlunion.

Hun er med andre ord et kæmpe talent i sejlsport. Anna har det ikke fra fremmede, hendes egen mor, Mette Munch, sejlede nemlig selv to VM-sølv hjem i Europajollen og var til OL i 470-jolle i 1988 med Lone Natorp.

- Jeg har ikke presset Anna ind i sejlsporten, men hun startede i Optimistjollen i Egå Sejlklub efter at hun som 7-årig sendte en tegning ind af en Optimistjolle og fik lov derefter lov til at sejle. Og det er da sjovere at være mor til stævnerne end hvis man skulle gå til fodbold med hende, siger Mette Munch til minbaad.dk, efter at datteren netop fik overrakt 5.000 kr. af Mads Kolte-Olsen fra Dansk Sejlunion.

Nu sejler Anna Europajolle og SL 16 med sin bror.

- Min bror og jeg vil se om vi kan udtage os til WYSCH (ungdoms-VM) på Cypern, men ellers er jeg glad for de 5.000 kroner, som skal bruges til stævnerne, siger Anna.

Sebastian har taget 4 kilo muskler på

Årets Talent hos drengene blev den 19-årige Sebastian Fleischer fra KDY. Mads Kolte-Olsen fortæller at Sebastian fik prisen fordi han sikrede Danmark en OL-plads i RS:X i England og fordi han selv sejlede en OL-plads hjem og sejlede en 29. plads hjem.

Sebastian Fleischer siger om prisen.
-De 5.000 kroner går lige ind på min sejlkonto, der er i underskud. Lige nu vil jeg koncentrere mig om at gøre gymnasiet færdig til sommer, jeg går i 3. g og derefter vil jeg gå fuld til i RS:X frem mod OL i 2016, så vidt det er muligt.

Hvordan vil du komme i top 10 i verden?

- Jeg har gode træningspartnere fra Australien, Italien, Norge og Sverige, vi er en 5-6 stykker der holder sammen og så er jeg kommet op i vægt, jeg vejede kun 72 kilo ved OL, men skulle veje 76 og det gør jeg nu. Jeg vægttræner seks dage om ugen, siger Sebastian Fleischer til Minbaad.dk.

content-loader
content-loader
content-loader