Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
- I jeres klubkultur bobler det af fællesskab, frivillighed, åbenhed og udadvendthed, fortalte Christian Hangel, tv., fra Dansk Sejlunions bestyrelse. Foto: Dansk Sejlunion/Flemming Ø. Pedersen

Ungdomsindsats udløser Klubudviklingspris til Snekkersten Skotterup Sejlklub

Snekkersten Skotterup Sejlklub modtager Dansk Sejlunions Klubudvikingspris 2019. På få år har klubben skabt et fantastisk sejlermiljø for børn og unge, hvor tæt samarbejde med naboklubber og kommune er vigtige elementer. 

 

Af Troels lykke |

2019-udgaven af Dansk Sejlunions Klubudviklingspris på 20.000 kr. går til Snekkersten Skotterup Sejlklub.

Klubben i det nordsjællandske får prisen på baggrund af en flot udvikling, hvor det på få år er lykkedes at skabe et unikt og attraktivt miljø med et hastigt voksende antal unge sejlere, fortæller Dansk Sejlunion til pressen.

Snekkersten Skotterup Sejlklub og Snekkersten Havn er den daglige drivkraft bag udviklingsmiljøet for sejlsport i Helsingør Talent & Elite. I alt syv lokale sejlklubber arbejder sammen i et målrettet miljø, hvor unge sejlere får adgang til langt flere timer på vandet, end der normalt tilbydes i klubtræning.

Bobler af fællesskab
Dansk Sejlunions bestyrelsesmedlem Christian Hangel er med i priskomiteen bag Klubudviklingsprisen. I sin tale til årets prismodtager sagde han blandt andet:

"En sund klubkultur er en forudsætning for succesfuld klubudvikling. I jeres klubkultur bobler det af fællesskab, frivillighed, åbenhed og udadvendthed. Det er nøgleord for at skabe trivsel for det enkelte medlem, grupper i fællesskabet og klubfællesskabet som helhed."

"Hvad angår fællesskab og frivillighed har I hos jer knækket koden for, hvordan man får folk til at give en hånd med. Det kan handle om alt fra fællesspisning, vedligeholdelse af både, stævnedeltagelse, ansøgninger til fonde samt udvalgs- og aktivitetsarbejde."

Fra idé til realitet
"Det er samlet set medvirkende til at skabe oplevelser for de enkelte sejlere, som bliver en del af et stærkt fællesskab. Fællesskabet og frivilligheden skaber en fremdrift i klubbens arbejde," lød det i hyldesten fra Christian Hangel. Og han fortsatte:

"I har med jeres arbejde vist, hvordan man går fra idé til drejebog. Og fra drejebog til realitet. Realiteten hos jer er blevet til et dynamisk ungdomsmiljø drevet af frivillige og trænere med engagement og respekt for klubbens kultur."

"Miljøet og tilbuddet til unge sejlere er forbilledligt. Der er øje for udvikling for den enkelte sejler og for grupper af sejlere. Blandt andet fordi trænerne har et øje på den enkelte sejlers udviklingsstadie, og at klubben skaber nogle rammer, hvor det er muligt at udvikle sig."

Fortjener anerkendelse
"I et samarbejde med Team Danmark og elitekommunen i Helsingør har I søsat en ordning, så sejlere har mulighed for at kombinere skole og sport i bæredygtige motions- og træningstilbud. Jeres ambition er at skabe tilbud, som over år kan levere sejlere til national og international elite for dem, som har lyst til ambitiøs sejlsport. Samtidig arbejder I med bredden på en måde, så der også bliver anvist andre veje i sejlerlivet."

"Jeres store arbejde fortjener en anerkendelse, og den anerkendelse får I som modtagere af Dansk Sejlunions Klubudviklingspris 2019. Jeres arbejde kan tjene til inspiration for hele sejlerdanmark, og det glæder Dansk Sejlunion at kunne fremhæve jeres eksempel på klubudvikling," understregede Christian Hangel.

content-loader
content-loader
content-loader