Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Line Markert og resten af bestyrelsen dropper planerne om at fjerne kredsene fra vedtægterne efter generalforsamlingen lørdag. Foto: Dansk Sejlunion

Et klart flertal ønskede at bevare kredsene i vedtægterne på DS' generalforsamling

Bestyrelsens forslag om at fjerne landets kredse fra vedtægterne blev forkastet af de delegerede. Formand Markert forventer nu, at klubberne vil bidrage med inputs til, hvordan kredsene udnyttes bedst muligt.

Af Sara Sulkjær |

Skal kredsene fortsat indgå i Dansk Sejlunions vedtægter?

Et spørgsmål, der kom til at spille en central rolle på unions generaforsamling, der fandt sted lørdag den 23. marts i Middelfart.

Markant modstand

Delegerede fra 40 klubber var mødt frem for at tage del i debatter og afstemninger, og allerede under de indledende og uformelle debatmøder om formiddagen var der tydeligt fokus på bestyrelsens forslag om at skrive kredsene ud af vedtægterne.

Det skriver Dansk Sejlunion på sin hjemmeside.

Som dagen skred frem tegnede sig et billede af markant modstand mod idéen. Sundby Sejlforening førte an med et konkret ændringsforslag - og et argument om, at kredsenes tilknytning til Dansk Sejlunion sikrer de enkelte kredse øget tyngde i dialogen med lokale myndigheder.

Bestyrelsen accepterer

En skriftlig afstemning til slut talte sit tydelige sprog om, hvordan et klart flertal ønsker at bevare kredsene i Dansk Sejlunions vedtægter. 

- Bestyrelsens forslag blev forkastet, fordi medlemmerne ser kredsene som et stærkt netværk for de lokale klubber. Det vil de gerne holde fast i, og det respekterer vi selvfølgelig, sagde Dansk Sejlunions formand, Line Markert, efterfølgende.

- Klubberne har i dag meldt ind, at de vil have kredse, og at de vil bruge dem aktivt - og jeg har selvfølgelig en forventning om, at klubberne nu vil bidrage til at finde ud af, hvordan vi bruger kredsene bedst muligt, fortsætter hun.

Klubberne vil samarbejde

Flere andre emner fik i dagens løb de delegerede på podiet med kommentarer og forslag til Dansk Sejlunions arbejde og prioriteringer.

Der blev efterlyst bedre samarbejdsværktøjer og øget vidensdeling mellem klubberne, ligesom tydeligere indsatser i forhold til tursejlere var på medlemmernes ønskeseddel.

- Vi har fået bekræftet i dag, at vi har nogle klubber, der gerne vil hinanden og fællesskabet. Vi skal bare blive bedre til at gribe begejstringen og få den solgt bedre mellem generalforsamlingerne, konkluderer Line Markert.

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader