Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Rindom har lagt sig i spidsen med 13 nettopoint, mens Bouwmeester følger efter med 46 point. Foto: Sailing Energy

Rindom udbygger sin EM-føring: - Jeg laver gode starter og har meget fart

Den suveræne dansker fortsætter sin dominans ved mesterskabet, hvor det mentale har stor betydning. Det fortæller den tilfredse sejler til Minbaad.dk. Anna Munch holder fast i top-10.

Af Sara Sulkjær |

Èt er at holde et stabilt topniveau under et todages weekendstævne. Noget ganske andet er bevare de tårnhøje standarder under et længere mesterskab.

Ikke desto mindre er det netop, hvad Anne-Marie Rindom i øjeblikket præsterer ved Lasernes EM-stævne i Portugal. Efter fire sejldage og otte sejladser figurer en tredjeplads endnu som Rindoms fratrækker:

- Jeg er meget tilfreds med fortsat at klare det så godt. Jeg laver gode starter og har meget fart i båden, fortæller den 27-årige sejler, der torsdag sejlede en 1-3-serie, til Minbaad.dk.

Følger gameplan

I et benhårdt felt med nogle af verdens bedste jollesejlere på startlinjen spiller fysikken en afgørende rolle. 

Også det mentale skal dog sidde i skabet, hvis podieskamlen skal aflægges et besøg på sidstedagen:

- Jeg arbejder med det mentale, så jeg hele tiden sørger for at være mentalt til stede og udfører min gameplan, forklarer Rindom.

Den tidligere verdensmester ved, hvad hun taler om. I flere år er utallige topplaceringer fuldt i sejlerens kølvand. At hun befinder sig helt til tops, kommer derfor hverken som en overraskelse for Rindom selv eller resten af det internationale elitemiljø:

- Men mange piger er gode og kan gøre det godt, og så er det jo sejlads, hvor mange ting kan ske, påpeger Rindom, der nu har hele 33 point til sin evige konkurrent, Marit Bouwmeester, på andenpladsen.

To danskere i toppen

I resultatlistens top-10 har den førende dansker selskab af Kaløvig-sejler Anna Munch. Det unge stortalent gik torsdag i havn efter de første guldfelts-sejladser med en 25-11-serie i bagagen, hvilket er nok til at bevare stævnets tiendeplads. 

Danskernes kollega, Michala Norsell, ligger fortsat et stykke længere nede i tabellen på 71. pladsen, mens Christian Rost er bedste dansker i Laser Standard. 

En flot tredjeplads efterfulgt af en 17. plads sikrer sejleren en placering som nummer 40, mens Georg Philip Lauritsen ligger nummer 90 inden fredagens finalesejladser samt lørdagens afgørende medal race.

Se resultatlisterne her.

content-loader
content-loader
content-loader