Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Glade sejlere fra Skolerne i Oure. Foto: Dansk Sejlunion.
Sejlklubber
Fra venstre: Jesper Henriksen, sejlansvarlig Oure, Nicolas Brandt Hansen, klubkonsulent Dansk Sejlunion, Ditte Juul, sejlinstruktør Oure, Carsten Petersen, forstander Oure Efterskole. Foto: Dansk Sejlunion.
Sejlklubber
Foto: Dansk Sejlunion.

Skolerne i Oure er ny sportsklub i Dansk Sejlunion

For første gang er en skole udnævnt som sportsklub i Dansk Sejlunion. Skolerne i Oure tilbyder kvalificeret træning og et bredt udbud af bådtyper til eleverne, som nu har resulteret i titlen som sportsklub.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Antallet af sportsklubber i Dansk Sejlunion vokser markant dette forår. For få uger siden var det Roskilde Sejlklub og Thurø Sejlklub, der trådte ind i Dansk Sejlunions netværk af sportsklubber.

Nu er turen så kommet til den første skole, og ikke overraskende er det Oure Efterskole og Oure Kostgymnasium, der står først i rækken.

Bredt udvalg på skolen

Skolerne i Oure og Dansk Sejlunion har i årevis haft tætte samarbejdsrelationer, ikke mindst i tilknytning til den årligt uge 42-træningslejr. Nu får samarbejdet så et yderligere niveau lagt ovenpå.

- Oure er i høj grad en rollemodel for skoler med sejlsport på programmet. I Oure er der kvalificeret træning flere gange ugentligt, og de unge kan vælge mellem et bredt udbud af både, fx Laser, 29'er, Nacra eller J/70'ere, forklarer Nicolas Brandt Hansen, klubkonsulent i Dansk Sejlunion.

- På den måde er Oure et virkelig godt udviklingstrin for en ung sejler, der gerne vil afprøve sit potentiale, siger han.

- Det gælder også, når de unge forlader opholdet på Oure. Her gælder det om at anvise et lokalt klubtilbud, hvor de kan fortsætte deres sportslige udvikling, og det hjælper vi gerne med som sejlunion via samarbejde med Oure, udtaler han.

Sejlads på programmet

I det hele taget får efterskoler og højskoler stadig større betydning for tilgangen til sejlsporten, i kraft af skolernes speciallinjer, hvor outdoor og vandsport er på programmet mange steder i landet.

- På skolerne kan de unge udvikle både sømandskab og sportslige færdigheder. Ikke mindt for mange unge uden sejlerbaggrund i familien, kan et ophold på efterskole eller højskole være præcis den trædesten, der får dem ind i miljøet og i gang med at sejle, siger Nicolas Brandt Hansen.

Som noget nyt kan efterskoler og højskoler i dag søge optagelse som medlem af Dansk Sejlunion. Medlemskabet er en mulighed oven på de vedtægtsændringer, der blev vedtaget på Dansk Sejlunions generalforsamling tidligere i år.

Dansk Sejlunions sportsklub-koncept er støttet af Spar Nord Fonden.

11 sportsklubber i landet

Listen over sportsklubber tæller nu i alt ti klubber samt nu også Skolerne i Oure:

Yachtklubben Furesøen, Horsens Sejlklub, Hellerup Sejlklub, KDY, Middelfart Sejlklub, Sejlklubben Køge Bugt, Kolding Sejlklub, Sønderborg Yacht-Club, Roskilde Sejlklub, Thurø Sejlklub og Skolerne i Oure.

Der er fire centrale kriterier for at opnå status som sportsklub:

1) politisk forankring af klubbens rammer for sportslig udvikling,

2) navngiven ungdomsleder med ansvar for konceptet,

3) klubben er Ungdomsvenlig Sejlklub,

4) adgang til træning og aktiviteter hele året.

Derudover anbefaler Dansk Sejlunion en række forhold, blandt andet udviklingsplaner, uddannede trænere, sejladstræning flere gange ugentligt i sæsonen, fysisk træning og sociale aktiviteter.

content-loader
content-loader
content-loader