Gå til hoved-indhold
Fra venstre: Arndt Nørgaard, formand for Kolding Sejlklub, Jan Christiansen, talentudvikler i Dansk Sejlunion og Christian Frank Andersen, ungdomsformand i Kolding Sejlklub.Sejlklubber
Fra venstre: Arndt Nørgaard, formand for Kolding Sejlklub, Jan Christiansen, talentudvikler i Dansk Sejlunion og Christian Frank Andersen, ungdomsformand i Kolding Sejlklub.

Kolding Sejlklub nu godkendt som sportsklub i Dansk Sejlunion

Syv klubber er nu godkendt som sportsklubber, der samarbejder med Dansk Sejlunion om lokal talentudvikling. KDY, Hellerup Sejlklub og Kolding Sejlklub er nu godkendt som sportsklubber.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Senest i rækken af nu i alt syv klubber, Kolding Sejlklub, træder ind i et samarbejde med Dansk Sejlunion om etablering af sportslige udviklingsmiljøer for unge sejlere i alderen 15-23 år.

Ambitioner om medaljer

Arndt Nørgaard, formand for Kolding Sejlklub, udtaler:

- Kolding Sejlklub skal både være social med plads til hygge og masser af fællesskab, men vi har også ambitioner om at udvikle en sportslig profil med vores talenter og forsøger at imødekomme de unges drømme og ambitioner om medaljer, fortæller Arndt Nørgaard, om baggrunden for klubbens ønske om at blive en del af sportsklub-konceptet i Dansk Sejlunion.

God klubramme og godt læringsmiljø

Siden foråret har Kolding Sejlklub med jævne mellemrum haft besøg af Dansk Sejlunions talentudvikler, Jan Christiansen, med det formål at fokusere på træning og rammer for klubbens sejlere.

- Jeg glæder mig over Kolding Sejlklubs parathed til at gå ind i samarbejdet - og især klubbens ambitioner om at skabe en god klubramme og et godt læringsmiljø for de unge sejlere, forklarer Jan Christiansen.

Alle muligheder åbne

- Aftalen gælder i første omgang frem til 2020, hvor vi løbende vil justere vores fælles fokusområder og målsætninger, så klubben bliver mere og mere attraktiv for sejlerne. Personligt glæder jeg mig til at følge både sejlere, trænere og ledere de næste år, siger Jan Christiansen.

- Jeg er overbevist om, at vi sammen kan finde de udviklingspunkter, der gør klubben endnu sjovere at være i, og som kan tiltrække nye sejlere. Kolding er en stor by i en tæt befolket region - så alle muligheder er åbne, fastslår Jan Christiansen, Dansk Sejlunions talentudvikler.

Satser på jolleklasser

Med ved underskrivelsen af aftalen var formanden for Kolding Kommunes Fritids- og Idrætsudvalg, Tanya Buchreitz Løwenstein (V), foruden elitekoordinater i Kolding Kommune, Bjarne Foged Henriksen.

Dertil flere medlemmer af Kolding Sejlklubs bestyrelse, med formand Arndt Nørgaard i spidsen, samt Jan Christiansen, Dansk Sejlunions talentudvikler.

Kolding Sejlklub satser på et stærkt jollemiljø, som er åbent for en række klasser med Laser, Europa og 29er som de centrale. Her vil en stor del af fokus på første år, ligge på at gøre klubben attraktiv at være i for de unge, og samtidig udvikle klubbens trænerkompetencer til at kunne håndtere alle de klasser, sejlerne befinder sig i.

KDY og Hellerup også med

Foruden Kolding Sejlklub er også Hellerup Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub, blevet inkluderet i sportsklub-konceptet.

Dermed tæller samarbejdet nu i alt syv klubber. Også Yachtklubben Furesøen, Sejlklubben Køge Bugt, Horsens Sejlklub og Middelfart Sejlklub, er en del af samarbejdet.

 

content-loader
content-loader
content-loader