Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Ny solorekord: 77-årig kvinde sejler Jorden rundt nonstop på 320 dage

Britiske Jeanne Socrates gentog den 7. september sin imponerende bedrift for 2013, da hun atter slog rekorden som den ældste Jorden rundt-sejler. Tusindvis af sejlere tog imod kvinden på Vancouver Island.

Af Sara Sulkjær |

Mens flere bedstemødre nyder at tilbringe tid blandt LEGO-klodser og malerbøger i selskab med de højtskattede børnebørn, har 77-årige Jeanne Socrates valgt at føre en på mange måder anderledes pensionisttilværelse.

I 320 dage har sejleren befundet sig på havet – uden at gå i land og uden at have direkte kontakt med andre mennesker.

Store smil

En imponerende bedrift, som nu for anden gang har gjort Socrates til den ældste sejler, der nogensinde har sejlet Jorden rundt-singlehanded-nonstop.

Det skete, da hun den 7. september krydsede mållinjen ved Victoria på canadiske Vancouver Island. 

- Jeg kunne ikke stoppe med at smile og var glad for at se så mange stå opstillet langs molerne og kajerne. Tusind tak til jer alle for at vente så længe og for at give os en så fantastisk velkomst, skriver den glade jordomsejler på sin blog.

Undervejs har sejleren været udfordret af skiftende og voldsom vind, ligesom hun måtte kaste anker i New Zealand for at foretage en række nødvendige reparationer efter et knockdown.

Sejlet siden 1997

Praktiske evner såvel som en bred viden om sejlads har således været afgørende elementer i jordomsejlingen, hvor sidstnævnte erfaringer blot er indhentet over de sidste to årtier - kort tid for en sejler af Socrates' alder.

Først i 1997 kastede briten sammen med sin mand kærligheden over sejladsen, hvorefter en række længere ture i såvel USA som Europa fulgte.

Først da Socrates i 2003 blev enke hoppede hun ombord i solosejladsen. Det skriver The Guardian

En passion, der nu atter baner vejen til titlen som verdens ældste nonstop solo-jordomsejler.

Se videoklip fra sejlerens velkomst på Vancouver Island i Sharjah24 News-klippet øverst i artiklen.

Kilder: S/V Nereida og The Guardian

Jeanne Socrates ankommer her til Victoria. Foto: YouTube

content-loader
content-loader
content-loader