Gå til hoved-indhold
Tur
Jeanne Socrates stævnede ud på sin jordomsejling den 3. oktober 2018. Foto: Jeanne Socrates

76-årig bedstemor fortsætter nonstop-jordomsejling trods knockdown

Britiske Jeanne Socrates råder over et gåpåmod, som selv unge sejlere må misunde. Kvinden har i øjeblikket kastet anker på New Zealand efter knockdown i sin Najad 380.

Af Sara Sulkjær |

At gå alene ombord på en mindre sejlbåd, sætte kursen mod de syv verdenshave og først igen sætte fødderne på landjorden, når kølvandsstriben krydses, er en imponerende bedrift.

At kaste fortøjningerne som 76-årig med børnebørn på landjorden gør bestemt ikke handlingen mindre. 

Over 200 dage til havs

Ikke desto mindre er det netop, hvad britiske Jeanne Socrates har gjort. Sejleren, der drømmer om at blive den ældste nonstop-solojordomsejler nogensinde, stævnede ud fra Britisk Columbia, Canada i oktober. 

Siden er fulgt over 200 dage ombord på den svenskbyggede Najad 380 Nereida, størstedelen af tiden med havfugle og delfiner som eneste levende selskab. 

Et knockdown syd for New Zealand har dog tvunget den aldrende kvinde til at kaste ankeret i Timaru, ligeledes New Zealand, hvor en række lokale samt pressen - uden at gå ombord og komme i direkte kontakt med sejleren - har lagt vejen forbi den opankrede båd.

- Det føles mærkeligt at være totalt stille og i fred uden bølger til at besværliggøre reparationerne ombord, skriver Socrates lørdag på sin blog.

Netop reparationerne står i kø efter knockdownet, der blandt andet kostede skader på ledningsnettet ombord, ligesom et større oprydningsarbejde venter under dæk.

Gentager bedrift fra 2013

Lykkes det den aldrende kvinde at klargøre båden til videre sejlads og i sidste ende at vende retur til udgangspunktet i Canada, bliver det ikke første gang, at Socrates kan løfte armene efter en endt jordomsejling.

I 2013 blev sejleren den ældste kvinde med en solosejlads Jorden rundt uden stop på CV'et. Samtidig er sejleren den eneste, der har sejlet nonstop rundt om Jorden fra Nordamerika.

Følg løbende den imponerende sejlads på Socrates' blog her.

Kilde: www.svnereida.com

content-loader
content-loader
content-loader