Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der var kæmpe bølger i Cannes, hvor flere sejladser blev aflyst på grund af for meget vind. Foto: Christophe Favreau
Kapsejlads
Jan Saugmann og gast kørte i 24 timer, dog også med hjælp fra Jans bedre halvdel, Birgitte, der her ses på billedet. Foto: Jan Saugmann
Kapsejlads
Jan Saugmann laver reklame for EM i Danmark med sin Bojsen-Møller-spiler under sejlads i Cannes.

505-sejlerne Saugmann og Ernst kørte 24 timer til Cannes og fik fire sejladser

I tre dage var der sejlads ud for mondæne Cannes i Sydfrankrig. Jan Saugmann og gast Jacob Ernst tog den lange køretur og sluttede på en 8. plads. I år er det store mål EM i Sønderborg, fortæller Saugmann.

Af Troels Lykke |

505-stævnet udfor Yacht Club de Cannes var langt væk.

- Turen derned blev klippet over med et hotelophold. Men hjemturen kørte vi 24 timer i træk. En laaang tur, forklarer Jan Saugmann.

Vind op til 13 m/sek.

Stævnet i filmbyen varede tre dage, men det blev kun til fire sejladser grundet for meget vind. Banen lå samtidig tæt på gennemsejlingen imellem halvøen "La Crosette" og øen Île Sainte-Marguerite, tæt på Cannes

- Det gav os nogle ret hæftige bølger, store og stejle. Der var vind fra 8 til 13 m/sek i de sejladser, vi fik gennemført. Der var noget ventetid på land, fortæller Jan Saugmann fra Hellerup Sejlklub.

Han stillede op i en to år gammel 505-jolle med let brugte Bojsen-Møller-sejl.

- Båden er ikke ny, men den har fået en ordentlig overhaling her i vinter. Den fungerede perfekt. Sejlene er to år, dog nyt storsejl, men halvgammel fok og spiler. Vi bliver nødt til at spare sejl til årets højdepunkt, EM i Sønderborg, forklarer Jan Saugmann til Minbaad.dk.

DM/NM og EM i Sønderborg

Duoens program lyder på DM/NM i Sønderborg samt Kiel Week og EM i samme Sønderborg. EM er duoens store mål i år.

Her håber sønderjyderne på, at op mod 100 505-joller møder op.

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites