Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Går DMI's forudsigelser som ventet, kan sejlerne sætte kurs mod flere flotte solnedgange i 2019. Foto: Sara Sulkjær

Forudsigelse fra DMI: Sommeren kommer solrigt og tørt fra start

Juni og juli bliver varmere end normalt, spår meteorologer fra DMI i en langtidsprognose. Rekordsommeren i 2018 kommer dog næppe til at gentage sig.

Af Sara Sulkjær |

Det er ikke kun kalenderen, der vidner om sommer, når sejlerne slår øjnene op den 1. juni. 

Også vejret følger trop, forudsiger DMI i en langtidsprognose, der er udsendt for få dage siden og derfor fortsat er behæftet med en vis usikkerhed.

Gode sommerdage i juli

Mens maj disker op med gennemsnitligt vejr bestående af varme, kulde, sol og regn, byder de to første officielle sommermåneder, juni og juli, på vejr, der kan overstige normalen. 

En svag vestlig eller østlig strømning vil sikre et lunt og solrigt vejr i store dele af juni. Et sommervejr, som efter alt at dømme fortsætter ind i juli, der gerne danner rammerne for årets sommertogt for landets sejlere:

- Hvis denne prognose holder, skal der nok komme nogle gode sommerdage i juli, hvor temperaturer kommer op over 25 graders varme, lover langtidsmeteorolog Mette Tilgaard Zhang på DMI's hjemmeside.

Mere solrig

Dermed er 2018's vedvarende sol og tørke ikke foreløbigt på programmet for sommersejlerne, der trods alt stadig bør alliere sig med solcreme og korte bukser:

- Prognoserne er altid forbundet med en vis usikkerhed, når vi kigger så langt frem i tid. På nuværende tidspunkt tyder alt dog på, at sommeren bliver mere solrig, lidt tørrere og varmere end normalt, understreger DMI.

Se hele prognosen her.

 Kilde: DMI

Solrød Strand-familier søger opti-grej donation til cubansk sejlerskole

2 sejlerfamilier fra Solrød Strand lejede i vinter en stor katamaran i en måned Cuba. Et møde med en cubansk sejlskoler med unge opti-sejlere efterlod et stort indtryk, og nu samler familierne grej ind til de cubanske sejlere. Læs flot beretning og se fotos.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Sejlsportsligaen skydes i gang under vandsportsfestivalen Lyn-X Open

Lørdag den 25. maj åbner Sejlsportsligaens sæson, og Lynæs Sejl- og Kajakklub inviterer til en masse aktiviteter på havnen, herunder kite-boarding, saunagus og forskellige opvisninger, mens 1. divisions-sejlerne kæmper om guldet ved årets første stævne i Sejlsportsligaen.

Links til andre sites