Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

DMI fjerner femdøgnsprognosen - det kan fiskerne ikke lide

På de sociale medier lægges der ikke fingre imellem med vrede kommentarer over DMI's nye hjemmeside og aflivningen af fem-døgnsprognossen. DMI: Alt nyt har en indkøringstid. Se her en video af, hvordan DMIs nye hjemmeside bliver.

 

Af Troels lykke |

Farvandsudsigten, som især bruges af det blå erhverv, herunder også fiskerne synes ikke om ændringerne, der kommer med DMI's nye hjemmeside.

De mange klik for at komme ind på siden, samt farvevalget, der skulle have adskilt de enkelte dataer, ligger alt for tæt op ad hinanden og flere har svært ved at skelne mellem de oplyste informationer.

Men også systemet, hvor dataer kunne sammenlægges og give et helhedsbillede af eksempelvis strøm og vind, er helt forsvundet, skriver fiskerforum.dk

Bølgehøjdekurver forværret

Bølgehøjdekurverne er ligeledes blevet ringere, i det hele taget synes flere, at der er blevet en noget mere kompliceret adgang til daterne.

Det tager simpelthen for lang tid med flere sideskift og ikke mindst fulgt af DMI's evindelige spørgsmål om, hvorvidt webstedet må bruge ens aktuelle lokalitet. Én gang bekræftet burde være nok, mener mange.

Den nye vejrtjeneste virker derfor på flere som et skridt i den forkerte retning. Enkeltheden er ofret for en mere detaljeret vejr-information.

Erhvervet, der bruger disse data, var i bund og grund godt tilfredse med det gamle system. Det nye har blot gjort det mere komplekst og uoverskueligt.

Men netop dette ser pressechef i DMI, Anja Fonseca, som værende måske den egentlige forklaring på folks kritik af den nye DMI-side.

Personlig prognose

Hun forklarer blandt andet, at den landsdækkende fem-døgnsudsigt er væk, fordi det er svært at vise vejret i hele landet med kun ét ikon.

Mange har tidligere brokket sig over skemaet, da det aldrig var præcist nok. Vejret er stort set aldrig ens i hele landet på samme tid, nogle steder skinner solen, mens det regner andre steder, forklarer pressechefen videre.

Nu kan man i stedet finde en helt personlig prognose, der retter sig til, alt efter hvor i landet man befinder dig, ligesom man kan gemme sine favoritsteder.

Hvis man for eksempel har et favoritsted, giver du det et hjerte, og så husker hjemmesiden det, uanset hvor man tjekker vejrudsigten fra, påpeger DMI´s pressechef videre på DMIs hjemmeside.

På DMI's uofficelle Facebookside kan du give din mening til kende omkring den nye hjemmeside. Se mere her. 

Kilder: DMI og FiskerForum.dk

content-loader
content-loader
content-loader