Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinderne fra KDY. Holdet har tidligere vundet DM i matchrace. Fra venstre Niels, Thomas, Jeppe og Henrik. Fotos: Frederik Sivertsen/Sejlsportsligaen
Kapsejlads
Kapsejlads

Sejlsportsliga: KDY Sharks vinder med førstepladser på hjemmebane i Skovshoved

Den erfarne matchrace-sejler Henrik Jensen med de lige så erfarne gaster Thomas Hartvig, Jeppe Plak, Henrik Jensen og Niels Gramkov holdt legestue hjemme. De tog i alt ni prikker og vandt sikkert liga-stævne, der havde rekord med ni flights i de seks år, ligaen har kørt.

Af Troels lykke |

Lørdag nåede Sejlsportsligaens banecrew at gennemføre ni flights, som er rekord i de seks år, der er blevet sejlet liga.

Til trods for svære forhold vinder hjemmebaneholdet KDY Sharks med ni point over andenpladsen, som blev Chia Pirates fra Sønderborg og Cobras på en tredjeplads.

Der var travlt på havnen med sejlere og masser af badegæster, da sejlads og sommer gik hånd i hånd i Skovshoved.

Let og springende vind

Skovshoved har altid stået højt på sejlernes liste over stævnebyer med stabil vind – ”ikke ligesom i Aarhus ved DOKK1”, lød det fra sejlerne under weekendens sejladser.

Skovshoved viste sig dog fra en helt anden side denne weekend, og stævnet var fra start præget af let og meget lidt vind.

Det stærke hold på banen var til trods for vejrforholdene med til at sikre imponerende ni flights lørdag. For tilskuerne var der udover sejlads attraktiv udstilling fra Mercedes-Benz CPH på land.

Svære forhold udfordrede sejlerne

Forholdene var svære, og vinden var weekendens største udfordring, men alligevel formår hjemmebane-teamet KDY Sharks at komme godt fra start med tre prikker i streg.

Holdet med Thomas Hartvig, Jeppe Plak, Henrik Jensen og Niels Gramkov laver i alt ni prikker og er dermed et stykke foran konkurrenterne hen over weekenden.

I vindertalen gør holdet det også klart, at: ”Det gode vejr, som vi kalder Sejlsportsliga-vejr, det fik vi i weekenden, men det har også været udfordrende forhold”.

KDY Sharks springer nu lidt op i den samlede resultatliste og med sejren til andet stævne på en samlet fjerdeplads. KDY endte sammen med Cobras i baljen efter præmieceremonien.

De ydmyge sønderjyder

Det unge hold fra Sønderborg, Chia Pirates, sagde før stævnet, at: ”Vi ved, at feltet er hårdt, så vi går stadig efter en placering i midten”, hvilket må siges at være blevet indfriet.

Holdet, der styres af Rasmus Lumbye på 19 år, har taget 1. division med storm. 

For anden gang lykkedes det teamet at komme på podiet i de år, de har sejlet Sejlsportsliga (første entré på skamlen var i Lynæs for 14 dage siden). Holdet består derudover af: Mads Hansen, Jeppe Clausen og Hans Halbjerg.

Èt point skiller toppen

I den samlede rangliste er det Cobras fra Kaløvig, der fører an, med kun ét point over Chia Pirates fra Sønderborg. Kaløvig-sejler Lars Vilhelmsen siger om stillingen:

- I den samlede stilling er billedet uændret, og vi er i front med ét point - så vi skal ikke holde sommerferie, men på vandet.

Cobras, der ellers gennem stævnet så ud til at kunne sikre sig andenpladsen. blev udfordret fra start søndag, hvor de rykkede ned og byttede andenplads med Sønderborg.

- Forholdene med skiftende vind gjorde det svært at lave stabile sejladser, og de unge sønderjyder holder et utrolig højt og stabilt niveau hele søndagen. Det er ikke os, der taber andenpladsen, men dem der vinder den, forklarer skipper Vilhemsen.

Holdet bestod derudover af: Sophus Jarvig, Nikolai Tidemann og Jesper Vogelius.

Der var ingen af de andre københavnske ’hjemmebane’-hold, der markerede sig helt i toppen af resultaterne. Hellerup Sejlklub på en syvendeplads og ’københavner-holdet’ fra Bandholm på en fjerdeplads var bedst placerede hold efter stævnet i Skovshoved.

Næste weekend er det 2. division, der skal sejle i Skovshoved. Om der er kommet frisk vind og andre forhold vil tiden vise.

Læs mere her: http://sejlsportsligaen.dk/

content-loader
content-loader
content-loader