Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Henning Lambertsen er stadig i vandet. Søgelænderet knækkede på J/70eren. To danskere røg i. Foto: Sailing Energy
Kapsejlads
Kapsejlads

KDY-hold smider to sejlere i vandet under Sailing Champions League - søgelænder knækkede

Skipper Henrik Jensen lavede både tyvstarter og førstepladser på Sardinien. KDY'erne nåede også at smide to mand i vandet i en sejlads, og J/70'eren gik i stykker undervejs. Danskerne slutter på en ottendeplads. Læs interview med den svømmende gast, Thomas Hartvig.

Af Troels Lykke |

De danske mestre i Sejlsportsligaen, KDY-holdet med skipper Henrik Jensen, gjorde sig atter gældende ved Sailing Champions League, hvor holdet sidste år sluttede på en fjerdeplads på Mallorca, lige efter Kaløvig Bådelaug.

Denne gang blev det til en ottendeplads for KDY blandt 27 klubhold. Vinderne blev Segel- und Motorboot Club Überlingen Champions Leauge, viser resultatlisten.

Semifinalen indenfor rækkevidde

Søndag morgen i Porto Cervo, hvor der på sidstedagen blev sejlet Champions League i J/70'erne, skrev én af gasterne om bord, Henning Staugaard Lambertsen på sin Facebookprofil:

- Vi har sidste dag på vandet og stadig mulighed for en plads i final four (semifinalen, red.). Desværre har vi ryggen mod muren, efter at vores båd er gået i stykker i to sejladser. Den ene, hvor Thomas (Hartvig) og jeg røg i vandet, den anden blev skødeblokke revet af fok. De mindre point savner vi nu, men er på en femteplads og skal "bare" vinde resten, så ser det godt ud igen, forklarer Henning Staugaard Lambertsen.

Holdet, der også talte skipper Henrik Jensen og gasterne Jeppe Blak og Thomas Hartvig, måtte dog nøjes med en ottendeplads efter en tyvstart på sidstedagen.

Søgelænderet røg - to mand i vandet

Om hvorfor Henning Staugaard Lambertsen og Thomas Hartvig røg i vandet, lyder det fra sidstnævnte til Minbaad.dk her til morgen:

- Det skete i første sejlads på første opkryds, hvor vi hang ud over kanten i søgelænderet. Henning og jeg faldt i, mens Jeppe nåede at blive om bord. Vi lå på en andenplads blandt syv både og sluttede sekser i sejladsen. Så det kostede fire pladser. Det skete også for to andre besætninger, at de røg i vandet, så klubben i Porto Cervo skiftede wirrer i søgelænderet på alle klubbens syv både, fortæller Thomas Hartvig.

Materiale-uheldet med skødeblokken opstod under sejlads i 7-10 sekundmeter:

- Det skete i første sejlads, hvor ringøjet ryger ud af fokken på kryds, men vi når at kæmpe os op til topmærket og er på en fjerdeplads. På læns stikker Henning og Jeppe en kniv gennem fokken og binder en sejsing i, så vi kunne sejle med 75 procent af fokken. Vi kommer i mål som nummer fire i stedet for som nummer to. Alt i alt taber vi syv point på de to materialeuheld. Havde vi ikke mistet dem, havde vi sandsynligvis været i semifinalen, forklarer Thomas Hartvig

content-loader
content-loader
content-loader