Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kim Andersen ses her foran den russiske TP52er, som han lørdag sejlede på i træningssejlads. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Den russiske TP52er ses her under træningsejladsen, hvor Kim Andersen sejlede på. Foto: Troels Lykke

World Sailing-formand Kim Andersen: OL-tv dækning bliver som vi ønsker det

World Sailing har i nu flere år haft et tv-set-up, der har overbevist IOC om at det virker. - Den internationale olympiske komitee (IOC), gør det vi anbefaler, siger Kim Andersen vi møder på Mallorca, før han skulle sejle på russisk TP52.

Af Troels lykke, Mallorca |

Kim Andersen og World Sailing har været en del udskældt, ikke mindst på Sail-World og Sailing Illustrated, har været efter den danske formand og den internationale sejlunion, World Sailing.

Det har været emner lige fra at Finnjollen røg af OL og om aftstemningen om det, havkapsejlads i OL, at World Sailing flytter fra Sydengland til London, spørgsmål om Laser-jollen, osv. osv. Devoti, Finnjolle-producent i Italien truer også omkring et sagsanlæg.

Alt dette talte vi kort om, Kim Andersen og undertegnede der lige nu dækker TP52 VM, der starter i dag kl. 13 på Mallorca, men jeg når ikke at skrive om det nu. Det er meget omfattende.

- Jeg kan kun sige at der er skrevet meget urigtigt, jeg har ikke noget imod kritik, men det skal tage udgangspunkt i facts, siger Kim Andersen med alvorlig mine.

Han er valgt til World Sailing-formand frem til november 2020, men allerede i år til november forsøger en Finnjolle-sejler at vippe Kim Andersen af pinden. Han slår på mere gennemsigtighed.

- Men det er faktisk også noget jeg gik til valg på og har gennemført, blandt andet har jeg lagt budgetter frem i bedre tid, hvilket har skabt diskussioner, da folk har haft tid til at forholde sig til det, forklarer Kim Andersen, lige før han skulle ud på en VIP-træningssejlads med en russisk hold Gasprom, hvor der er en sejler fra det russiske sejlforbund.

Kim Andersen kom lige fra for-OL i Enoshima, hvor han var en uge. Her fik han oplevet en ekstrem hede, men også nogle udfordringer i organisationen.

- Det var jo en testevent med IOC med baneudlægning og meget andet. Der var en del udfordringer med elektronikken, der drillede, der var frustrerende for sejlerne og for World Sailing. IOC har standarder som vi skal følge og ting skal gå gennem deres system, forklarer Kim Andersen.

Og der var flere udfordringer.

- Der var et målertelt på land, der fik en bølge ind over sig, der var varslet en tyfon og det gav meget hede og store bølger.

Om tv-dækningen siger han mere optimistisk.

- Vi har nu dækket alle World Cup-stævner nogle år, hvor vi har en høj standard med SAP-analytics og tv-dækning. Og nu gør IOC det vi anbefaler, det er vigtigt for sejlsporten at Olympic Broadcasting lytter. Der bliver live-kommentering, tracking, og droner, der hurtigt kan lades op, før brugte man jo mere helikoptere, men droner er blevet så meget bedre og har bedre batterier.

content-loader
content-loader
content-loader