Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Den danske verdensklasse-surfer Therese Taabbel er ny Red Bull-atlet

Den femtebedste kitesurfer i verden har netop sikret sig en plads på Red Bull-teamet. Aarhusianeren har fem DM-titler på CV'et og debuterede i en alder af blot 16 år på World Touren.

Af Sara Sulkjær |

I 2016 var hun nummer otte på verdensranglisten. Året efter blev hun nummer syv, og i 2018 tog hun endnu to skridt opad stigen og kunne slutte sæsonen som den fem bedste kitesurfer i verden. 

Danske Therese Taabbel har i den grad etableret sig i det internationale kitesurf-miljø, og er nu blevet så stort et navn, at Red Bull har inviteret hende indenfor som deres atlet. 

Den yngste kvinde på World Touren

Selvom aarhusianeren for få måneder siden kunne fejre sin 22 års fødselsdag, har hun allerede en række flotte resultater med sig i bagagen, siden hun som 16-årig deltog i sin første internationale konkurrence. 

Siden er hundredvis af stævner fulgt i kølvandet, og i 2015 lykkedes det Taabbel at kvalificere sig til World Touren som den yngste på daværende tidspunkt. 

- Selvom hun allerede er blandt de bedste kvindelige kitesurfere i verden, presser hun konstant sine grænser og motiveres af sin store passion, hårdt arbejde og tro på, at alting kan lykkes, skriver Red Bull om sin nyerhvervede atlet. 

Far skabte interessen

Allerede som barn viste Taabbel tydelige evner på boardet, efter at hun i en ung alder kastede sig over den udfordrende sport, tydeligt inspireret af sin far, der ligeledes surfede. 

Det sikrede hende en plads på ungdomssejlernes landshold som den første kitesurfer nogensinde, ligesom hun sidenhen hele fem gange har kunnet stille sig øverst på podiet ved et danmarksmesterskab.

Næste gang danskeren skal i aktion bliver ved Red Bull King of the Air den 26. januar til 10. februar. Se cool video med surferen øverst i artiklen.

content-loader
content-loader
content-loader