Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
23-årige Therese er oprindeligt fra Aarhus, men hun har allerede rejst verden rundt med sin sport. Thereses primære discipliner er Freestyle og Big Air.

Sådan freestyler Therese Taabbel - video fra Grækenland

- På grund af verdenssituationen lige nu er mine VM-stævner blevet aflyst. Derfor fokuserede jeg i stedet på at øve nye tricks, hvor jeg “normalt" kun træner mine faste tricks, som jeg altid skal kunne sætte til konkurrencer, forklarer femdobbelt danmarksmester Therese Taabbel.

Af Troels Lykke |

Videoen er filmet på to forskellige lokationer. Begge steder er kendt for sin stabile termik-vind og lange sand-tange, der sætter scenen for de perfekte freestyle kitesurfing-rammer. 

Spottene kaldes Drepano og Raches og er begge definitionen på kitesurf-paradis, da vinden blæser dagen lang. Lokationerne ligger på fastlandet 2,5 time syd og nord fra Athen. 

Er der en særlig grund til, at netop Grækenland danner rammerne om videoen?

- Det er første gang, jeg er på træningstur til Grækenland og hundrede procent ikke sidste gang. Jeg tror, det er blevet min nye yndlings-destination i Europa - se videoen og du vil forstå hvorfor.

Lander du nye tricks i videoen?

- På grund af verdenssituationen lige nu er mine VM-stævner blevet aflyst i denne sæson. Derfor bar min tur til Grækenland også præg af det - på den positive måde. Jeg fokuserede i stedet på at øve nye tricks, hvor jeg “normalt" kun træner mine faste tricks, som jeg altid skal kunne sætte til konkurrencer.  Normalt ligger mit fokus på at lære nye tricks ikke midt i sæsonen, men i denne tid har der været rig mulighed for at presse mig selv og udvide min trick-liste med nye hop. 

Har du særlige forhåbninger til sæsonen?

- Lige nu er meldingen, at vores sæson først starter igen til næste år. Derfor har jeg fokuseret på andre ting, som fx denne video.

Mere om Therese

Therese er oprindeligt fra Aarhus, men hun har allerede rejst verden rundt med sin sport. Thereses primære discipliner er Freestyle og Big Air, og trods sin unge alder på blot 23 år er hun allerede blandt de bedste på scenen og ligger nummer fem i verden.

Tilbage i 2013 - i en alder af kun 16 år - deltog Therese i sin første internationale konkurrence, og i 2015 kvalificerede hun sig til World Touren som den yngste kvinde på det tidspunkt.

Therese er femdobbelt danmarksmester, og selvom hun allerede er blandt de bedste kvindelige kitesurfere i verden, presser hun konstant sine grænser og motiveres af sin store passion, hårdt arbejde og tro på, at alting kan lykkes, skriver Redbull.com.

Læs mere her: www.theresetaabbel.com/

content-loader
content-loader
content-loader