Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne havde det svært i Kiel. Foto: SCL/Oliver Maier

Fire danskerhold kunne ikke følge med ved ungdommens Champions League

De danske besætninger blev udfordret under weekendens europæiske mesterskab, der i stedet blev domineret af de tyske sejlere. Med en samlet 14. plads blandt 21 deltagere sluttede Nivå som bedste danske båd.

Af Sara Sulkjær |

Kieler Woche er et mekka for sejlsportsinteresserede. At årets Youth Sailing Champions League blev afholdt under sejlerugen, gjorde derfor bestemt ikke tilslutningen mindre.

Blot tre pladser var på forhånd stillet til rådighed for de interesserede nationer, men Danmark formåede at kæmpe sig til fire pladser og kunne dermed sende små 20 Youngsters mod mesterskabet.

Lærerigt

Her ventede en hård konkurrence de fire besætninger fra Aarhus, Taarbæk, Hellerup og Nivå. Noget, der pressede danskerne fra første start:

- What doens’t kill you, makes you stronger, og vi har virkelig lært meget. Det har givet blod på tanden til endnu mere, også selvom resultatet ikke var, som vi håbede, forklarer Kristoffer Heerulf fra Aarhus Sejlklub i en pressemeddelelse. 

En samlet sidsteplads blandt 21 både kunne århusianerne tage med retur til Danmark, mens Nivå Sejlklub med en 14. plads blev bedst placerede dansker-team.

Tysk dominans

Mere held havde vores tyske naboer ved stævnet, som det ligeledes ses i de voksnes rækker. 

Ved weekendens mesterskab førte Flensburger Segel Club således i kvalifikationen indtil den sidste runde, hvor et andet tysk hold, Überlingen, sneg sig igennem og sikrede sig den samlede kvalifikationssejr med ét point. 

En placering, som tyskerne derefter kunne tage med videre til finalen. 

Vandt efter to sejladser

Her startede Überlingen til gengæld med en straf, men fik kæmpet sig igennem finalefeltet, der bestod af fire både, med sikker bådhåndtering. 

En sejr i de to første finaleløb kunne besætningen derfor skrive på resultatlisten, hvilket betød, at konkurrencen var forbi. 

Überlingen kunne dermed tage fra Champions League-stævnet med deres anden sejr i træk:
 
- Desværre er det sidste år for os, da mange af os falder for aldersgrænsen, men vi håber, at næste hold fra Überlingen vil kunne gentage denne succes næste år, forklarer Konstantin Steidle, rorsmand fra Überlingen.

Se de samlede resultater her.

content-loader
content-loader
content-loader