Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ungdomssejlere fra Oure, Roskilde og KDY forsvarede de danske farver ved Youth Champions League 2018. Foto: Lars Wehrmann / SCL

De danske teams til ungdommens Champions League skal findes i Hellerup

Op til fem besætninger kan Danmark sende til årets Youth Champions League-mesterskab, der sejles under Kielerwoche. Udtagelsen finder sted på årets første Youngsters-camp, hvor alle unge kan stille til start.

Af Sara Sulkjær |

Når de bedste ungdomsbesætninger mødes i Kiel i juni til ungdommens Champions League, bliver det med mindst tre danske hold på startlisten.

Hvilke danske ungdomssejlere, der skal forsvare Dannebrog til mesterskabet, der sejles som en del af Kielerwoche, er dog fortsat helt åbent.

Deltag som besætning eller enkeltperson

Først under årets indledende Youngsters-camp i Hellerup den 27.-28. april vil de danske ungdomssejlere blive vurderet på vandet, hvorefter billetterne til Champions League-stævnet uddeles:

- Vil du gerne udtages til at sejle det store ungdomsmesterskab, skal du derfor deltage til campen i Hellerup i en eller to dage, forklarer styregruppen bag Youngsters i en pressemeddelelse.

Her er det muligt at stille op som besætning såvel som enkeltperson, da det er muligt at sammensætte nye teams under campen. Ved ankomsten er det derfor afgørende at lade arrangørerne vide, hvorvidt du ønsker at stille op til udtagelsen, der sejles på sidstedagen.

To danske medaljer i 2018

For de op til fem danske teams, der kan sætte kursen mod Kiel den 22.-24. juni, venter hård konkurrence mod i alt 24 besætninger fra hele Europa.

Det er en del flere end i fjor, hvor blot 18 teams var til start.

Heraf deltog de tre hold med Dannebrog på sejlertøjet. Særligt KDY-sejlerne viste de rødhvide-farver frem, da de i tæt kamp mod det vindende hold fra Tyskland tog en flot sølvmedalje til Danmark. 

Også de unge fra Roskilde imponerede og kunne rejse hjem med en bronzemedalje i bagagen.

Plads til udvikling

Selvom medaljerne vejede tungt sidste år, er de unges sejlegenskaber ikke altafgørende for gruppen bag Youngsters, der står bag udtagelsen.

At have lyst til at repræsentere Danmark i udlandet blandt verdens bedste ungdomshold spiller ligeledes en afgørende rolle for lederne, som ser mesterskabet som en oplagt mulighed for at blive bedre til at sejle samt til at håndtere og sejle J/70’erne.

- Youngsters er meget mere end mesterskaber, og det er afgørende, at de hold, der repræsenterer Danmark, er stærke på sammenhold, fællesskab og sund fornuft, understreger styregruppen.

For at deltage i kapløbet om en plads ved Youth Sailing Champions League skal du melde din ankomst i udtagelsen til Youngsters Hellerup Camp. Tilmeld dig campen her

content-loader
content-loader
content-loader