Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Kort Nyt

Sådan finder du farvandsudsigter og vindprognoser på DMI's nye hjemmeside

Flere sejlere er utilfredse, efter at DMI i starten af februar opdaterede sin hjemmeside med et nyt design. Instituttet kommer nu med hjælpende hånd til sejlerne i video, der guider til oplysninger om vind, strøm og bølger.

Af Sara Sulkjær |

Den 4. februar lancerede Danmarks Meteorologiske Institut, i daglig tale DMI, sin nye hjemmeside

En hjemmeside, der ifølge ejerne selv skulle indeholde et hav af nye oplysninger og samtidig bidrage med et øget overblik for dets brugere.

Sejler savner det tidligere site

Alligevel er det langt fra alle danskere, der er tilfredse med det nye site. Heller ikke lystsejlerne jubler, efter at blandt andet farvandsudsigterne har holdt flyttedag på hjemmesiden:

- Det er ærgerligt, at DMI har lavet om på noget som ellers fungerede utroligt godt, skriver en sejler blandt andet i Facebookgruppen Tursejlads & Sejlsport

Her fortæller flere, at de nu søger mod andre vejrudsigter, eksempelvis Forsvarets frit tilgængelige sejladsudsigt, mens andre fortsat leder efter sejlerrelaterede oplysninger på sitet.

Videohjælp fra DMI

Et problem, DMI nu forsøger at råde bod på med en ny video. Trin for trin bliver sejlere her guidet til, hvordan de hurtigt kan finde oplysninger om farvandsudsigter samt prognoser for strømforhold, bølger og vind.

Se videoen øverst i artiklen.

content-loader
content-loader
content-loader