Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De 148 både er fordelt på ni starter i Sjælland Rundt. Foto: Sjælland Rundt

Omsejlingsretningen for 148 både i Sjælland Rundt? Nu er bagbord rundt valgt

Torsdag klokken 10.00 går starten for de første både i Sjælland Rundt-sejladsen. Efter lange overvejelser er bagbord rundt valgt, fortæller stævneleder fra Helsingør Sejlklub, Michael Frank Hansen, kl. 7.31 til Minbaad.dk.

Af Sara Sulkjær |

Styrbord eller bagbord. Det er det altoverskyggende spørgsmål, der i øjeblikket svæver i Helsingør Sejklubs arrangør-lokaler forud for torsdagens Sjælland Rundt

- Lige nu er den meget svær. Jeg ved det nok først, når jeg har ligget vågen hele natten for at spekulere over det, fortæller stævneleder Michael Frank Hansen leende til Minbaad.dk onsdag aften.

Vil undgå krydstur

Ikke mindst vejrudsigten bliver en afgørende medspiller, når stævnelederen torsdag morgen må træffe den endelige beslutning om omsejlingsretningen, der – hvis ikke før – offentliggøres på skippermødet kl. 8.30. 

Viser vinden sig fra sin hårde side, tvinges sejlerne sandsynligvis styrbord rundt, mens det i lettere vindforhold er vanskeligere at spå om.

- Hvis det er nogenlunde fornuftigt, tror jeg, at den anden vej er bedre, da vinden ser ud til at gå i øst til sidst. På den måde vil sejlerne undgå en lang krydstur hjem, påpeger stævnelederen.

En krydstur, der kan blive ekstra lang, hvis deltagerne, som det forventes, krydser mållinjen lørdag. Her vil vinden løje, som den ligeledes ventes at gøre det fredag. 

Når starten går torsdag, kan sejlerne til gengæld se frem til at kapsejle i seks-syv sekundmeter fra nord/nordvest, ligesom vinden atter vil vise sig for de tilbageværende deltagere søndag.

Sjællands Odde nær lukket

At vejrudsigten på denne måde er af afgørende betydning kommer næppe bag på aktørerne i en sport, der har indgået en symbiotisk pagt med naturen.

Mere overraskende var det til gengæld for arrangørerne, da de pludselig kunne se, hvordan en droneøvelse var på programmet ved Sjællands Odde. 

En øvelse, der efter planen ville lukke hele området for gennemsejling:

- Det var sådan én, der var lidt overraskende. Men jeg kontaktede JRCC og fik fat i kommandørkaptajnen, der kunne love, at det ikke kom til at genere os, fortæller en lettet stævneleder, der nu blot har en kabeludlægning nord for Helsingør at tage højde for.

Frem til kl. 13.00 torsdag går starterne i sejladsen, der kan følges via TracTrac her.

content-loader
content-loader
content-loader