Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Deltagerne går bagbord om Sjælland, hvorved de undgår et langt opkryds i Storebælt. Foto: Martin Anfeldt
Kapsejlads
Granada 24-sejleren blev slæbt i land af frivillige reddere fra Dansk Søredningsselskab. Foto: Dansk Søredningsselskab

Granada 24 knækker masten kort efter starten i Sjælland Rundt

Distancesejladsen blev en kort fornøjelse for solosejler Mads Thusgaard-Madsen, der måtte slæbes i land med mastehavari efter få sømil. Bedre går det sejladsens skuespiller-stjerne, Hella Joof, som har taget hækletøj med ombord på Knierim 48'eren, der torsdag kl. 19 er nummer fire. Buksesnedkeren har lagt sig i front.

Af Sara Sulkjær |

Lidt over 140 både krydsede torsdag formiddag startlinjen ved Helsingør og satte kursen mod flere hundrede sømils sejlads bagbord om Sjælland. 

Helt så langt når solosejler Mads Thusgaard-Madsen fra Nykøbing Sjælland dog ikke. Efter at være gået over linjen blandt de første både kl. 10.00, måtte han kort tid senere anmode om assistance nær Ålsgårde med en knækket mast. 

- Besætningen vurderede, at det ikke var nogen god idé at begynde et slæb mod alle de krydsende kapsejlere, så de brugte tiden på at forberede slæbet sammen med den uheldige ejer, forklarer redderne fra Dansk Søredningsselskab på deres hjemmeside.

Tre sekundmeter fredag og lørdag

Solosejleren selv slap skadesfrit fra uheldet, hvilket ligeledes var tilfældet, da en deltager kom i kontakt med sandbunden i løbets begyndelse, der diskede op med en 10-12 sekundmeter hård vind:

- De får en lidt hård start, men den løjer af i løbet af aftenen. Fredag og lørdag forventer vi blot tre sekundmeter,tørvejr og 20-25 grader, forklarer Martin Anfeldt fra arrangørklubben til Minbaad.dk.

Først søndag byder vejrudsigten atter på mere vind. Her har de hurtigste racere som det tidligere Team Hansen i Elliott 35'eren 'Palby Marine' og sidste års vinder, Buksesnedkeren, med al sandsynlighed forlængst kastet fortøjningerne i Helsingør. 

Kl. 19.00 torsdag aften har den famøse Buksesnedker således som den første rundet Sjællands Odde, hvorefter turen fortsætter gennem Storebælt:

- Buksesnedkeren skal man ikke tage fejl af. For en foran for tværs løber han meget stærkt, påpegede stævneleder Michael Frank Hansen inden starten.

Joof er ved godt mod

Med i frontgruppen er også Mads Christensens Knierim 48, der har Atlant-sejler Hella Joof ombord. Trods sin korte karriere i sejlsporten har skuespilleren med havkrydset fået flere sømil på CV'et end de fleste medsejlere kan prale af:

- Det bliver sjovt at følge. Hun var ved godt mod, men også spændt. Hun har taget hækletøj med, så hun kan hækle huer til de 10-12 mænd ombord, forklarer Martin Anfeldt, der talte med den populære kvinde inden starten.

Følg Joof og de øvrige sejlere på Trac Trac her.

content-loader
content-loader
content-loader