Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bo Petersen, tidligere europamester i OK-klassen, tog en samlet 4. plads ved EM. Fotos: Robert Deaves
Kapsejlads
Fredrik Lööf, der er svensker men bor i Norge, træner ofte fitness ved siden af sejlsporten. Han sejler stadig Starbåd. Han sejler med Green-sejl fra Aarhus.
Kapsejlads
Fredrik Lööf, tv., og Thomas Hansson Mild på podiet, lige før champagnen flød.
Kapsejlads
Kapsejlads

Smerteramt Bo Petersen sluttede bedst ved OK-EM i Kiel - svensk OL-guldvinder vandt

Hellerup-sejleren Bo Petersen sluttede EM med en anden- og førsteplads, hvilket gjorde, at han rykkede op på en samlet fjerdeplads. Den 56-årige sejler er ramt af tre diskusprolapser og sejler med smerter. Fredrik Lööf var urørlig fra start til slut og genvandt EM i OK-jollen. 20 danskere deltog.

Af Troels lykke |

- Den gamle gråmis skal man ikke afskrive, jeg ville ellers sælge min båd i mandags, hvor jeg lavede en 12. og 17. plads. Jeg havde sat et for fladt sejl på. Vi sejlede EM helt ude ved sejlrenden, hvor skonnerter og andre sejler forbi og laver meget krapsø, så jeg havde ikke fart, fortæller Bo Petersen til Minbaad.dk.

Det har ikke været en optimal forberedelse til EM for den 56-årige arkitekt, der har tre diskusprolapser i nakken, har en CT-skanning vist. 

Har ikke trænet i syv uger

- Diskusprolapser giver smerter og trykker på min højre arm, der bliver noget følelsesløs, men det skal gå i sig selv, men jeg har ikke fået trænet i syv uger og var ikke i form til Kiel. Jeg går jo ikke til fitness, men sejler mig i form, men det har jeg ikke kunnet gøre, men jeg har sejlet på smertestillende, forklarer Bo Petersen, der tog en fjerdeplads.

Det gik nemlig strygende i tirsdagens sidste to sejladser, hvor han tog en anden- og en førsteplads. 

- Jeg lavede en læstart og kom hurtigt ind over feltet. Jeg skulle ud på højre fløj, da vinden var højredrejende, og kom ud og kunne kontrollere højresiden, fortæller Bo Petersen, der vandt sidste sejlads suverænt.

Lööf vandt før sidste ræs

Det skal dog siges, at svenske Fredrik Lööf, tidligere OL-guldvinder i Starbåd, ikke sejlede sidste sejlads, for der havde han allerede vundet EM.

- Fredrik styrer meget præcist og går ikke i stå, og så er han hurtig til at finde sit spor, efter starten er gået, men jeg håber at kunne få revanche til SM i Sverige i Marstrand, hvor der er VM, siger Petersen.

Selv siger Lööf om at sejle OK-jolle, som han startede med at sejle, før han skiftede til Finnjolle, hvor han også har vundet OL-medaljer:

- Det er smukt og simpelt at sejle OK, og det er det, som får mig tilbage. Jeg spørger tit mig selv om, hvorfor jeg gør det her, for jeg kan kun tabe. Men det kan jeg ikke kun, da jeg bliver bedre hver gang, jeg sejler. Og jeg har en masse venner i klassen, siger han.

Nu ser Lööf frem til at sejle VM i Marstrand næste år. Han håber, at kiwien Dan Slater kommer, for sidst de mødtes til VM, vandt Slater over den svenske stjernesejler, der også har sejlet America's Cup for Artemis med Christian Kamp på Bermuda.

EM OK-jolle, slutstilling:
1: SWE 69 Fredrik LÖÖF 16
2: FRA 11 Valerian LEBRUN 40
3: SWE 1 Thomas HANSSON-MILD 59
4: DEN 1507 Bo PETERSEN 61
5: NED 680 Stefan de VRIES 63
6: DEN 1528 Mads BENDIX 68
7: NOR 428 Lars Johan BRODTKORB 85
8: NZL 595 Greg WILCOX 89
9: POL 1 Tomasz GAJ 99
10: GER 71 André BUDZIEN 102
 
U23: Jamie Harris GBR
Veteran: Fredrik Lööf SWE
Master: Bo Petersen DEN
Grand Master: Bob Buchanan AUS
Lady: Jessica Finke GER

Resultatlisten

content-loader
content-loader
content-loader