Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Lars Andresen fra Herslev, tv., runder helt fremme i en af sejladserne med Malte Pedersen fra Hellerup, th.. Fotos: Kenneth Bøggild, Vallensbæk Sejlklub
Kapsejlads
Thomas Hansson-Mild håber på VM-guld næste år i Marstrand.
Kapsejlads
Kapsejlads

Dansk OK-elite blev slået af svensker med dansk OK-jolle

Næsten 60 OK-sejlere var i Vallensbæk, hvor Thomas Hansson-Mild vandt i OK fra Vejle Yacht Service. Hellerup-sejler Bo Petersen tog bronze. På lørdag sejler 22 danske OK-sejlere EM under Kielerugen, hvor 100 joller er til start. Vi taler med OK-formand Henrik Kimmer.

Af Troels lykke |

OK-klassen vokser stadig og har fuld damp på. En bådtype for den aktive seniorsejler, kan man godt sige uden at fornærme alt for mange. 

Der er dog yngre i klassen i dag, fx Mads Bendix fra Middelfart Sejlklub, den tidligere landsholdssejler i Finnjolle. En sejler, der kan gøre livet surt på banen for Danmarks pt. bedste OK-sejler Bo Petersen, der har passeret de 55 år, men som stadig gør det godt.

Dansk bronze

I Vallensbæk blev det i weekenden til en bronzeplads for Bo Petersen, efter en polak, mens svenske Thomas Hansson-Mild, tidligere verdensmester, tog guldet i sin dansk produceret OK-jolle fra Vejle Yacht Service, som mange topsejlere bruger.

NM blev lørdag ramt af for hård vind, hvilket betød at baneleder Christian Lerche aflyste to sejladser, således nåede man kun en sejlads den dag i 10-12 m/sek., mens der søndag blev sejlet fire sejladser i 5 til 8 m/sek. i vestlig vind, der kom inde fra land.

Roser til Lerche: Ingen skæve baner

Baneleder Christian Lerche, der lige kom fra Finn World Masters, var skarp, fortæller OK-formand Henrik Kimmer Petersen.

- Han har jo totalt styr på det. Der var ingen skæve baner og han er god til at dirigere sine tropper. Det var virkelig mange vindspring at sejle på og var man ikke med i starten var det svært at komme helt frem, kunne jeg konstatere. På land var det også godt med stævneleder Kenneth Bøggild, der havde sørget for grill, wetbar og musik til os sejlere, lyder det fra formanden, der tog en 17. plads, viser resultatlisten.

150 til VM i Marstrand

At Thomas Hansson-Mild vandt NM er ingen tilfældighed. Han træner nemlig flere gange om ugen hjemme i Sverige.

- Der er jo VM næste år i Marstrand og der er rigtig mange, der synes det kunne være fedt at vinde, folk taler om at 200 både vil være på startlinjen, men 150 er nok mere realistisk. Men allerede nu på fredag kører vi til Kiel, hvor vi fra på lørdag sejler EM i fire dage, her er der 100 tilmeldte, fortæller Henrik Kimmer Petersen

35 OK-sejlere i Herslev Strand Sejlklub

Henrik Kimmer Petersen, tidligere holdverdensmester i Optimistjolle, sejler  til dagligt i Herslev Strand Sejlklub, hvor 35 OK-joller holder til.

- Vi er 20 på banen hver mandag og vi skiftes til at lægge bane ud. Det går godt for klassen, der er 110 på vores rangliste herhjemme, men der er omkring 200 aktive OK-sejlere, siger formanden.

content-loader
content-loader
content-loader