Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
RJ-Special 85 er på vej hjem. Her er skipper Lars Vejsager Jørgensen ved at gøre klar til motorsejlads mod Korsør i medvind. Fotos: Troels Lykke
Kapsejlads
Røstjernet ligger her på dækket.
Kapsejlads
RS-Special 85 vandt starten. Kort tid efter lagde masten sig ned.
Kapsejlads
Det var ikke kun RS 85 Special. Bemærk forsejlet på båden ved siden af.

Da røstjernet forlod dækket knækkede masten på RJ-85 special

Korsør-sejler Lars Vejsager Jørgensen sejlede kun få timer i sin ældre, smalle RJ-85 Special, Tante Olga. Holdet lavede ellers en drømmestart. Se også galleri og video fra det sydlige Fyn, hvor sejler røg i vandet og flere kæntrede med spiler. 35 både udgik.

Af Troels lykke |

Det blev en dyr Palby Fyn Cup for sejlere - og forsikringsselskaber. Master knækkede, og mange sejl flængede. 

En J-112-sejler fra Kerteminde ødelagde sine flyvesejl til mange tusinde kroner. 

Men værst er det nu at knække sin mast, det måtte den ellers erfarne sejler Lars Vejsager Jørgensen sande efter, at røstjernet i styrbord side fløj op gennem styrbord sidedæk. 

Droppede masten i vandet

- Ingen slog sig, da masten lagde sig ned, og vi var nødt til at skære den af ude på vandet. Røstjernet gik op gennem dækket, forklarer Lars Vejsager Jørgensen til Minbaad.dk, da vi mødte ham et par timer efter, at starten gik ud for Bogense.

- Nu sejler vi for motor hjem til Korsør, vi har benzin nok til det, forklarede sejleren, der ikke mente, at han kunne skabe en nødrig med sin spilerstage.

Se Minbaad.dk's galleri fra sejladsen

35 både udgik - 292 startede

Kl. 21.44 lørdag den 25. maj 2019 gik sidste båd i mål i Palby Fyn Cup. Det var turbåden nr. 1, YDUN, en Bavaria 30 Cruiser med Skipper John Svendsen fra Dronningborg Baadelaug, fortæller Bogense Sejlklub.

- Det har været en en rigtig god, men hård tur rundt om Fyn for alle sejlere, og i bureauet har der været meget positive tilbagemeldinger. På trods af den lidt hårde vind, knækkede master og flængede sejl har det været en god og hurtig tur rundt om Fyn, fortæller Bogense Sejlklub. 

Der var i år tilmeldt 321 både. Af dem var 39 tursejlere, 7 doublehand og 31 flerskrogsbåde, i alt startede 292. Undervejs udgik 35, hovedsaligt på grund af skader.

Således har 257 både gennemført det 30. Palby Fyn Cup. 

Se resultater fra Palby Fyn Cup

content-loader
content-loader
content-loader