Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De fire sejlere knækkede masten på denne jernbanebro i Aalborg. Foto: Troels Lykke

Fire unge sejlere drev mod jernbanebro i Aalborg så masten knækkede

Sejlere på 19, to på 21 og en på 27 år drev hjælpeløse rundt i Limfjorden efter de havde fået et reb rundt om skruen. Mast knækkede og de ramlede også ind i mole med Nørresundby, viser billedserie på Nordjyske.

Af Troels lykke |

- Sejlbåden fik et stykke reb viklet om skruen, så motoren ikke kunne starte. Dermed mistede den styringen i den hårde vind og sø. Så drev båden først hen mod jernbanebroen og ramlede ind i broen, hvorved masten knækkede, forklarer indsatsleder Nils Eltzholtz, Nordjyllands Beredskab til Nordjyske, se billedserie

Beredskabet blev tilkaldt af en 112-alarm, som kom via mobiltelefon fra en af de fire på den løbske båd klokken 16.59.

- Da båden havde knækket masten, drev den ned mod selve Limfjordsbroen, men blev så af vinden og bølgerne presset over mod den havn, som ligger på Nørresundby-siden, beretter indsatslederen.

Kunne ikke få båd fri fra mole

Her kunne de unge mennesker ikke få båden fri fra molen igen. Båden lå på grund af den høje sø og bankede ind i molen og var nærmest ustyrlig, fordi rebet fortsat var viklet om skruen.

- Masten var jo knækket og resterne af sejlet var viklet rundt om båden. Det vi så gjorde var at forsøge at sende vores dykker ned i vandet for at se, om han trods de krappe bølger kunne få rebet af skruen, så båden igen var til at styre. Det lykkedes til dels, forklarer Nils Eltzholtz.

De fire fik ifølge Nordyske startet bådens motor så de kunne sejle fra Nørresundby-siden og til Skudehavnen på Aalborg-siden.

Kilde. Nordjyske

content-loader
content-loader
content-loader