Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Lørdag eftermiddag lå X99eren stadig hårdt på revet i 12 m/sek., mens de fire sejlere blev reddet i land tidligere. Foto: Anders Lund
Kort Nyt
Et mareridt for enhver sejler. Foto: Anders Lund

X99'er driver på Avernakø Rev - fire sejlere reddet i land i hård luft

Helikopter og Falck-reddere var på pletten, efter at uheldig X99-besætning drev på revet på Avernakø på Sydfyn i 12 m/sek. Minbaad.dk har et vidne, der overværede episoden og en fotograf på stedet. Båden banker stadig på revet.

Af Troels lykke |

En dansk X99'er ligger og banker på Avernakøs rev.

Alle fire om bord blev tidligere reddet i land lørdag på Avernakø, efter både helikopter og reddere i to RIB's var ved den nødstedte båd.

Et vidne forklarer:

- Forinden kom X99'eren sejlende fra øst, og smed spileren forbi Avernakø Rev, hvorefter de vendte om og gik for motor mod vinden. De sejlede på den gale side af nordbøjen og revet, og fortsatte forbi den grønne bøje for at gå ind i havnen, men drev så ind på revet. Båden kommer efter sigende fra Faaborg. Der var fire personer ombord, to mænd og to kvinder, som alle blev reddet af Falck, som kom til stede med to RIB-både, fortæller vidnet til minbaad.dk.

Lørdag eftermiddag blæser det 12 m/sek., og der er brækkende søer, hvor båden ligger. Hvornår den trækkes fri, har vi ikke kunnet få oplyst.

Søndag: X99'er ligger der stadig

Ifølge vores oplysninger ligger den uheldige båd stadig på revet søndag, hvor vinden er faldet til 8 m/sek. 

Opdateret søndag 10.35

content-loader
content-loader
content-loader