Gå til hoved-indhold
Havne
Den ellers fredelige Bogense Havn har været udsat for et drama, hvor sejler nu har fået en betinget fængselsstraf. Foto: Troels Lykke

Havneassistent påkørt i Bogense Marina - sejler kunne ikke finde båd - nu dom i sagen

Den 23. maj sidste år blev en havneassistent i Bogense Marine påkørt af en 75-årig sejler, der var irriteret over, at båden var placeret et sted, han ikke kunne finde. Påkørsel har nu kostet sejleren en betinget fængselsstraf på 40 dage og et år uden kørekort.

Af Maria Ravn Jürgensen |

Manden blev egentlig først frikendt af byretten tilbage i oktober måned, men anklagemyndigheden ankede frifindelsen til Østre Landsret. Det skriver fyens.dk.

Retten mente, at episoden hører under straffelovens paragraf 245 stk. 1, der handler om 'legemsangreb af særligt rå, burtal eller farlig karakter', selvom påkørslen skete med lav hastighed, og havneassistenten ikke kom til skade.

Skænderi på kontor

Episoden startede, da bådejeren spurgte havneassistenten, hvor hans båd var blevet af, fordi den ikke stod på den sædvanlige plads.

Bådejeren forklarede i retten, af havneassistentens svar var, at det måtte han selv finde ud af, og at de derefter skændtes lidt, ifølge den 75-årige. Havneassistenten derimod forklarede, at den 75-årige havde 'en grim attitude' inde på kontoret.

Efter episoden på kontoret havde bådejeren sat sig ud i bilen, hvor hustruen ventede, og i en u-vending ramte han havneassistenten med venstre forskærm. Bilisten forklarede, at han først så havneassistenten, da bilen ramte ham, og at han straks bremsede.

Under tilsyn

Men havneassistenten og et vidne forklarede, at den 75-årige kunne have undgået påkørslen, mens et andet vidne forklarede, at han ikke mente, at påkørslen var bevidst.

Det var Østre Landsret dog ikke enig i, og den 75-årige har nu fået sin dom på 60 timers samfundstjeneste og skal være under tilsyn af Kriminalforsorgen i et år, samtidig med at han skal betale sagens omkostninger og kun må føre en lille knallert det næste år.

Kilde: fyens.dk

content-loader
content-loader
content-loader