Gå til hoved-indhold
Poul Erik Nielsen er ikke genansat som havnefoged, men nu er han igen formand for den fynske sejlklub. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Poul Erik Nielsen er ikke genansat som havnefoged, er nu formand for den fynske sejlklub. Foto: Troels Lykke

Drama i Bogense: Formand væltet af fyret havnefoged

Den fyrede havnefoged, Poul Erik Nielsen, fik hævn, da han tirsdag vristede formandsposten i Bogense Sejlklub fra den hidtidige formand Klaus Bentzen, der ville af med havnefogeden.

Af Troels Lykke |

Den nye formandsrokade skete efter et veltilrettelagt søslag udkæmpet på fast grund i klubhuset under årets generalforsamling.

Her lykkedes det Poul Erik Nielsen og hans håndgange mænd at holde kursen gennem en 10 punkter lange dagsorden - inkluderet et kampvalg for eller imod Klaus Bentzen.

Med det snævreste flertal på 53 stemmer til Poul Erik Nielsen mod 51 til Klaus Bentzen, dømte sejlerne exit til formanden. Det skriver mitfyn.dk.

Kritik mod havnefoged

- Vi er mange hjælpere, der stopper, hvis du fortsætter som formand. Hvad bliver dit næste korstog?

Sådan lød det inden valget fra en tidligere formand for sejlklubben Finn Grønbæk. Han var en del af Poul Erik Nielsens inviterede besætning, som stod på spring til at vælte Klaus Bentzen som formand under valg til bestyrelsen.

Finn Grønbæk viftede med en klage, som Klaus Bentzen angiveligt har sendt til Nordfyns Kommune. En kritik over havnefogeden og over 170 tomme bådpladser i marinaen.

En opfordring fra flere i forsamlingen til at læse klagens indhold op blev dog afvist.

Klaus Bentzen slog fast, at han ikke har indsendt klagen på vegne af sejlklubben, men som privat person.

- Hvis folk tolker det som en klage på vegne af klubben, så er det op til folk selv, fastslog formanden.

Stuvende fyldt i klubhus

Sejlersæsonen er slut, og 110 sejlere kunne som landkrabber strømme til årets generalforsamling på marinamolen. Udsigt til høj søgang og et barometer på lavtryk plus en hjælpende hånd på stemmesedlerne fik folk til at kigge forbi klubhuset.

Og Jens Kyster, der stod last og brast med havnefogeden, fulgte op med et ultimatum til sejlerne før kampvalget.

- Det handler ikke om, hvem der skal have magten. Men vi trækker os fra både kapsejladsudvalg og andre udvalg, hvis Klaus Bentzen bliver formand, lød det definitivt fra Jens Kyster.

Sejlerne skulle krydse gennem beretninger fra samtlige seks underudvalg og et stykke med bundsolidt regnskab, før de befandt sig i oprørt hav under punkt seks: Valg til bestyrelsen, hvor alle var på valg efter vedtægtsændringer i fjor.

- Det er tydeligt, at en lille kreds forsøger at tiltvinge sig magten, analyserede Klaus Bentzen inden resultatet.

Det er jo ikke nogen bananrepublik

Dirigenten forsøgte at navigere i sikker havn ved at gå direkte til afstemning uden at formand og udfordrer fik lov at motivere deres kandidatur.

- Det er jo ikke nogen bananrepublik. Giv dem mulighed for at tale, lød det fra forsamlingen.

Det sidste ord fik den detroniserede formand, før han smækkede med døren.

- Jeg kondolerer på sejlklubbens vegne, Tak for i aften og held og lykke.

Kilde: mitfyn.dk

content-loader
content-loader
content-loader