Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Efter aktionen lykkedes det med spilerfaldet at krænge båden så meget, at den gik af grunden og kunne sejles i havn af redderne. Foto: DSRS Løgstør / Facebook

Åbningsfest blev forvandlet til alvorlig redningsaktion på ny station i Løgstør

En livløs solosejler mødte de netop indviede reddere, da de lørdag satte kursen mod en grundstødt sejlbåd. Den 69-årige tysker blev senere erklæret død.

Af Sara Sulkjær |

De frivillige reddere på Løgstørs nye DSRS-redningsstation har fundet de store smil frem. 

Foran dem står fotografen, der skal forevige Limfjordshavnens nye redningskorps, der denne dag, lørdag den 25. maj, netop har klippet snoren til deres lokaler og medfølgende både.

Lige indtil et opkald fra en hustru til én af redderne får de glade ansigter til at vende sig fra kameralinsen mod havnens moler, hvor en båd tilsyneladende er gået på grund i Smakmøllebugten mellem Løgstør og Aggersundbroen:

- Vi tænkte, at det var en klassisk grundstødning, og at vi nok ville være tilbage efter en halv time, fortæller Anders Bloksgaard, en del af styregruppen bag den nye station.

Redningshelikopter lyttede med

Dér bliver redderne klogere. Den tyske båd besvarer ikke stationens VHF-opkald, og da de frivillige nærmer sig den grundstødte sejlbåd på lidt over 30 fod, er bådens ejere forsvundet som dug for solen:

- Det undrer dem, at de ikke kan se besætningen ombord, lige indtil de opdager, at der ligger en livløs mand, forklarer Bloksgaard til Minbaad.dk.

På få sekunder iværksættes den livreddende førstehjælp, ligesom nordjyderne over VHF’en giver kollegaerne på land besked om, at dele af besætningen vil vende tilbage for at hente havnens hjertestarter.

Et opkald, som redningshelikopteren, der tilfældigvis befinder sig på Livø, overhører:

- Da jeg og et par andre vender tilbage med hjertestarteren, hænger helikopteren allerede over båden. En svømmer er på vej i vandet, og manden løftes herefter ombord på helikopteren, beretter Bloksgaard.

En barsk førstegangsoplevelse

Kort tid efter skimtes helikopteren blot som en prik i horisonten. Kursen er sat mod hospitalet i Aalborg, hvorfra de nyslåede redder senere modtager den tragiske nyhed om, at den tyske solosejler på 69 år ved ankomsten kunne erklæres død.

- Det var lige barskt nok, og vi var alle ret rystede. Men vi fik snakket det godt igennem og er nu mere end klar til at fortsætte redningsarbejdet, lover Anders Bloksgaard. 

Den 1. juni har stationen sin første officielle åbningsdag, hvorefter redderne vil dække hele den centrale del af Limfjorden. Grundstødninger samt motor- og maste-havarier bliver sandsynligvis de hyppigste opgaver på stationens to do-liste. 

Følg arbejdet på den nye redningsstation i Løgstør her.

content-loader
content-loader
content-loader