Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Ulykken indtraf nær franske Les Sables d'Olonne. Foto: Google Maps

Tre franske redningsmænd mister livet under aktion på Atlanten

I storm kastede en redningsbåd på den franske Atlanterhavskyst fredag fortøjningerne for at komme nødstedte fiskere til undsætning. Kort efter afgang kæntrede fartøjet, hvorefter kun dele af besætning formåede at redde sig i land. Fiskerne formodes omkommet.

Af Sara Sulkjær |

Stormen Miguel, der fredag gik i land i Frankrig, har kostet tre redningsmænd livet nær kystbyen Les Sables d'Olonne.

Sammen med fire kollegaer havde redderne sat kursen mod en nødstedt fiskekutter på Atlanten, da deres fartøj kæntrede i de flere meter høje bølger.

Korps af frivillige

Mens fire af redderne var i stand til selv at svømme i land efter ulykken, fik aktionen for deres tre med-sejlere den værst tænkelige konsekvens. 

- Sables d’Olonne er i chok, fortæller byens borgmester, Yannick Moreau, til Indepent.

Redningsfolkene var en del af det såkaldte National Society of Sea Rescue (SNSM), der hovedsagligt består af frivillige.

Opgiver redningsaktion

Efterfølgende valgte myndighederne at fortsætte eftersøgningen af det fiskefartøj, som redningsmændene ønskede at komme til undsætning på Atlanten. 

Lørdag blev aktionen dog afblæst uden resultat, hvorfor det formodes, at endnu en besætning på tragisk vis bliver ofre for stormen, der ramte Frankrig med vindstød på op til 120 km/t.

Læs mere hos DW her, hvor der desuden vises billeder af redningsbåden og af det voldsomme uvejr.

Kilder: DW og Indepent

content-loader
content-loader
content-loader