Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Jeanneau Sun Loft 47 kommer med en dybgang på 1,85 meter. Foto: Jeanneau

Jeanneau går nye veje - designer Sun Loft 47 til unge chartersejlere

Som det første værft lancerer franske Jeanneau en sejlbåd, der er målrettet udlejning. Båden skal gøre det billigere for de unge, moderne familier at tage på sejlerferie.

Af Sara Sulkjær |

Deleøkonomi og nem udlejning. To hotte begreber i 2019, der gør det muligt for den enkelte at eje og bruge uden at binde sig for et større beløb og give afkald på den i forvejen manglende tid.

En populær trend, som nu er nået til de førende værfter i bådverdenen. Her har franske Jeanneau som de første taget skridtet og løftet sløret for en 46 fod lang båd tegnet decideret til udlejningssejlads med skiftende kunder:

- Sun Loft 47 er en original, alsidig sejlbåd designet til at tilbyde enkle og komfortable leverum til et ungt og mere urbant klientel, som er parate til at opleve en ferie ombord på en båd til en rimelig pris, forklarer Loic Bonnet, administrerende direktør hos Dream Yacht Charter, der står for udlejningen af en del af bådene.

Cockpitborde forvandles til solsenge

Netop derfor er den nye franskmand designet med et stort cockpit, hvor flere vennepar og familiemedlemmer kan samles til middagsmad, brætspil eller en kold drik omkring de to store borde. 

Står solen skarpt, er det desuden muligt at konvertere de to borde til solsenge, således at en stor del af besætningen kan sikre sig den brune feriekulør.

Er det i stedet det kølige vand, der kalder, kan hækken forvandles til en stor badeplatform, som hæves igen for sikker sejlads.

Syv kahytter

Båden er desuden oplagt for venneflokken, der drømmer om en fælles sejlerferie. Hele seks separate kahytter findes om læ, ligesom skipperen kan lukke sin egen dør i sin kahyt med enkeltkøje.

Med fire toiletter ombord holdes morgenkøen i bund, selv med børn og teenagere på besætningslisten.

Specifikationer:

Længde overalt (med bovspryd): 14 m / 46'

Skroglængde : 13,24 m / 43'4"

Bredde : 4,49 m / 14'7"

Dybgang : 1,85 m / 6'06"

Vægt : 12.000 - 15.000 kg

Storsejl : 105 kvadratmeter

Køjer : 12 + 1 

Kahytter : 6 + 1 (skipper)

Arkitekt / designere: Philippe Briand Yacht Design / Jeanneau Design

content-loader
content-loader
content-loader